16 mei 2022

A-Rosa: geen mondkapjes en antigeen test meer

De Duitse riviercruise rederij A-ROSA heeft als één van de allereerste rederijen haar gezondheids- en hygiëneprotocollen voor haar vloot verder versoepeld. Dit omdat het aantal gevallen van COVID-19 blijft afnemen en meer landen hun beschermende maatregelen en wettelijke voorschriften opheffen.

Het Care-team van A-ROSA, bestaande uit interne en externe specialisten, heeft de huidige situatie zorgvuldig geëvalueerd en maatregelen versoepeld. Hierdoor hoeven passagiers aan boord geen mondkapje meer te dragen, worden er aan het begin van de cruise geen snelle anti-gentesten meer uitgevoerd (behalve op de Douro) en wordt het invullen van een gezondheidsvragenlijst niet langer vereist. Maatregelen zoals uitgebreide reinigings- en desinfectieprotocollen aan boord blijven van kracht om ervoor te zorgen dat de hygiënenormen worden nageleefd.

Aangezien sommige van de landen waar de schepen van A-ROSA doorheen varen nog steeds andere documenten nodig hebben om binnen te komen, zullen alle passagiers ouder dan 12 jaar een bewijs van volledige vaccinatie nodig hebben (niet minder dan 9 maanden na de tweede dosis of bewijs van een boosterprik) of een bewijs van herstel (van 29 dagen tot 6 maanden na positieve PCR-test). Kinderen onder de 12 jaar hebben geen documentatie meer nodig.

Sinds de start van het seizoen in maart 2022 varen de schepen van A-ROSA op de Rijn, Donau, Rhône, Seine en Douro en bieden ze weer hun buffetmaaltijden aan. De SPA-ROSA met zijn sauna, fitnessruimte en behandelkamers, plus zwembaden/whirlpools zijn ook volledig operationeel geweest zonder beperkingen.

Zoals altijd blijft het welzijn en de gezondheid van alle gasten en bemanningsleden een topprioriteit en zal het Care Team de situatie blijven volgen en indien nodig de protocollen dienovereenkomstig aanpassen als voorschriften worden gewijzigd of vervallen.