14 februari 2023

Bonaire kiest vanaf half april voor 1 cruiseschip per dag


Het eiland Bonaire is op weg naar het daadwerkelijk invoeren van een “één schip-beleid” dat het aantal cruiseschepen beperkt tot één cruiseschip per dag. Tijdens een persconferentie op vrijdag 10 februari 2023 gaf Gedeputeerde Hennyson Thielman van Bonaire een update over het beleid dat gericht is op het bieden van een betere Bonaire ervaring voor zowel cruisetoeristen als bewoners van het eiland.

“Met dit beleid wordt de toegevoegde waarde voor het cruisetoerisme op Bonaire verbeterd, wat bijdraagt aan herhalingsbezoeken en meer bestedingen per toerist”, zei hij. Tevens kan Bonaire het toegenomen aantal vrachtschepen, mede door de sterke groei van aantal inwoners, beter bedienen en de ondernemer kan meer service bieden aan de bezoekers. Daarbij wordt ook de druk op de infrastructuur van Bonaire verlicht.

Dit jaar zijn er nog enkele dagen dat er meer dan één cruiseschip op de planning staat als gevolg van eerdere contractuele verplichtingen. Vanaf half april zijn er bijna geen multiship-dagen meer in Kralendijk.

Kleine schepen met minder dan 700 passagiers zijn wel toegestaan als tweede schip.

Hoogwaardig toerisme in Bonaire

Tijdens de persconferentie werden ook herzieningen van de criteria en vereisten voor havenboekingen besproken, evenals stimulansen om cruisemaatschappijen te motiveren om het eiland tijdens het laagseizoen te bezoeken.

Op 8 februari verwelkomden Tourism Corporation Bonaire en Openbaar Lichaam Bonaire een delegatie van het management van Carnival Cruise Line aan boord van Carnival Horizon. Het doel van het bezoek was om een beter begrip te krijgen van de visie van het eiland; hoogwaardig toerisme met weinig impact; en een samenhangende merkstrategie met focus op de beleving van de bezoeker.

Bonaire wordt vaak bezocht in combinatie met Aruba en Curacao door cruiseschepen van vele rederijen. Dit jaar krijgt Bonaire bezoek van onder andere Holland America Line (Rotterdam, Nieuw Amsterdam), Carnival Cruise Line (o.a. Carnival Horizon, Carnival Spirit), Norwegian Cruise Line (o.a. Norwegian Prima, Norwegian Epic, Norwegian Jewel), Royal Caribbean (o.a. Rhapsody of the Seas, Vision of the Seas, Serenade of the Seas), Celebrity Cruises (o.a. Celebrity Equinox, Celebrity Edge) en meer rederijen.

Cruise met Carnival Venezia vanuit New York – 5 nachten


Schip: Carnival Venezia
Route: New York / Bermuda / Bermuda / New York
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 625

Cruise met MSC Fantasia vanuit Marseille – 7 nachten


Schip: MSC Fantasia
Route: Marseille / Tarragona / Valencia / Livorno / Civitavecchia / Genua / Marseille
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,733

Cruise met Azura vanuit Valletta – 7 nachten


Schip: Azura
Route: Valletta / Taranto / Corfu / Cephalonia / Catania / Valletta
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,091

Cruise met Costa Pacifica vanuit Palma de Mallorca – 7 nachten


Schip: Costa Pacifica
Route: Palma de Mallorca / Valencia / Marseille / Savona / Civitavecchia / Olbia / Palma de Mallorca
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,129