05 december 2019

Bow Lounge op nieuwe ultra-luxe expeditieschip Seabourn Venture

Seabourn biedt gasten van het nieuwe ultra-luxe expeditieschip Seabourn Venture, dat in juni 2021 in de vaart komt, een unieke kijk op de prachtige natuur. De Bow Lounge is ontworpen om gasten de natuur te laten ontdekken door buiten naar binnen te brengen, in combinatie met directe toegang tot de buitenwereld.

De Bow Lounge bevindt zich op Dek 6, helemaal aan de voorkant van het schip. Via het voordek biedt het toegang tot het waterniveau, waardoor het de perfecte plek is om het onderwaterleven te bewonderen. Met slechts een paar passen staan gasten buiten op een uitkijkpunt, waar zij de koers van het schip bekijken, wilde dieren spotten of simpelweg genieten van de schitterende natuur.

Op ontdekkingsreis met touchscreens
Zoals de ontwerper Adam D. Tihany, het creatieve brein achter de nieuwe schepen, voor ogen heeft, bevat de Bow Lounge enkele technologische verbeteringen. Zo zijn er touchscreens, een primeur voor Seabourn, die de locatie van het schip en navigatiekaarten tonen. Ook is er wetenschappelijke informatie beschikbaar over de reis van het schip. Grote schermen projecteren live-beelden van camera’s die aan de buitenkant van het schip zijn bevestigd en van een drone, die de lucht in gaat als het weer het toelaat. Op touchscreen monitoren kunnen gasten zelf op ontdekkingsreis met een live kaart, weersinformatie en details over aanstaande expedities. Expeditie teamleden zijn de hele dag beschikbaar in de lounge om vragen van gasten te beantwoorden en hulp te bieden bij het spotten van wilde dieren.

Aan het roer
De ruimte biedt ook directe toegang tot de Bow Sprit op Dek 6 (als de omstandigheden het toelaten) om gasten de ervaring te bieden voor op een schip te staan en de golven achter zich te laten.

“Hoewel Seabourn-gasten niet plaats kunnen nemen in de stoel van de kapitein op de brug, geeft de Bow Lounge gasten toch het gevoel dat zij er onderdeel van zijn. Dit komt door de positie helemaal vooraan het schip en informatieve kaarten op de touchscreens,” aldus Richard Meadows, president van Seabourn. “De lounge is één van de unieke kenmerken waarmee Seabourn Venture zich onderscheidt van de meeste expeditieschepen. Hier kunnen gasten snel naar buiten lopen om te genieten van de schoonheid van de natuur of om wilde dieren te spotten, terwijl zij leren van het expeditieteam.”

Ontwerp van de Bow Lounge
De Bow Lounge is ontworpen in diepblauwe en oranje tinten en heeft ritmische architectonische verlichtingspanelen. Deze balanceren de ruimte en dragen bij aan het gevoel van een controlecentrum dat speciaal voor gasten is ingericht. Een patchwork van houten en metalen wandpanelen weerspiegelen het motief van het tapijt en geven één van de meest technische en boeiende gastenruimtes aan boord een authentiek gevoel.

Pantry in the Bow Lounge
In de ‘Pantry in the Bow Lounge’, één van de acht eetervaringen op de Seabourn-expeditieschepen, genieten gasten van versbereide lichte maaltijden en snacks terwijl ze van het uitzicht genieten en met andere gasten kunnen praten.

 

10 nachten met de Sky Princess


In 11 dagen naar Fort Lauderdale
Rederij: Princess Cruises

 

Meer info

Schip: Sky Princess
Vertrekpoort: Fort Lauderdale
Reisduur: 10 nachten
Normale prijs vanaf: 1594.00
Korting: 28 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 1,148

10 nachten met de Regatta


Geniet van het wonderschone Juneau met Oceania Cruises
Rederij: Oceania Cruises

 

Meer info

Schip: Regatta
Vertrekpoort: Seattle
Reisduur: 10 nachten
Normale prijs vanaf: 2941.00
Korting: 14 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 2,529

15 nachten met de Queen Elizabeth


16-daagse cruise naar Darwin
Rederij: Cunard Line

 

Meer info

Schip: Queen Elizabeth
Vertrekpoort: Singapore
Reisduur: 15 nachten
Normale prijs vanaf: 2404.00
Korting: 1 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 2,380