11 april 2020

CLIA bezorgd over onbedoelde gevolgen Amerikaans cruiseverbod

Cruise Lines International Association (CLIA), de spreekbuis van de mondiale cruise-industrie, heeft laten weten bezorgd te zijn over de onbedoelde gevolgen van de No Sail Order die op 9 april door het Amerikaanse CDC (Centers for Disease Control and Prevention) is uitgevaardigd om specifiek de cruise-industrie voorlopig aan banden te leggen. Door het besluit zijn cruises met aankomst in Amerikaanse havens verboden tot minimaal medio juli 2020 of als de COVID-19 noodsituatie voor de volksgezondheid voorbij is.

Volgens de CDC heeft het reizen per cruiseschip het risico en de impact van de COVID-19 uitbraak in de Verenigde Staten vergroot. De CLIA is van mening dat alleen omdat cruiseschepen veel aandacht krijgen dit nog niet betekent dat het een grotere impact heeft op de verpreiding van het coronavirus dan vergelijkbare locaties op het land. Wat anders is aan de cruise-industrie zijn de zeer strikte rapportagevereisten die van toepassing zijn op schepen.

De CLIA wijst daarnaast op de economische impact mocht het verbond op cruisen veel langer gaat duren dan nodig is. Het rekent voor dat de opschorting elke dag zorgt voor een verlies van 92 miljoen dollar en het verlies van honderden Amerikaanse banen. Na verloopt van tijd zal het tempo van de verliezen toenemen. Als het besluit nog een jaar van kracht zou zijn betekent dit voor de Verenigde Staten een verlies van 51 miljard dollar en honderdduizenden Amerikaanse banen.

14 nachten met de Carnival Freedom


Cruise in 15 dagen naar Galveston met Carnival Cruise Line
Rederij: Carnival Cruise Lines

 

Meer info

Schip: Carnival Freedom
Vertrekpoort: Galveston
Reisduur: 14 nachten
Normale prijs vanaf: 1581.00
Korting: 22 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 1,233

12 nachten met de Majestic Princess


Suva bezoeken met de Majestic Princess
Rederij: Princess Cruises

 

Meer info

Schip: Majestic Princess
Vertrekpoort: Sydney
Reisduur: 12 nachten
Normale prijs vanaf: 1609.00
Korting: 33 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 1,078

9 nachten met de Regatta


De pracht van het betoverende San Diego
Rederij: Oceania Cruises

 

Meer info

Schip: Regatta
Vertrekpoort: Los Angeles
Reisduur: 9 nachten
Normale prijs vanaf: 1732.00
Korting: 10 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 1,559