11 februari 2022

Carnival Celebration te water gelaten in Finland

Het volgende nieuwe schip van Carnival Cruise Line, Carnival Celebration, is vrijdag te water gelaten op de Meyer Turku-scheepswerf in Finland. Het betekent een belangrijke stap in de bouw. Carnival Celebration zal naar de afbouwpier van de scheepswerf verhuizen voor de volgende fase van de bouw, waar de focus zal verschuiven naar de inrichting van het schip.

“Dit is het opwindende deel, na het uitdokken, dat is wanneer alles wat iedereen leuk zal vinden aan het schip van blauwdruk naar realiteit gaat”, zegt Ben Clement, senior vice-president van New Builds, Refurbishment & Product Innovation voor Carnival Cruise Line. “Als er een nieuw schip aankomt, is het altijd moeilijk om je favoriete onderdeel te kiezen, maar Carnival Celebration zal die keuze moeilijker dan ooit maken wanneer ze naar Miami gaat.”

 

“We zijn erg trots om dit prachtige schip voor Carnival Cruise Line te bouwen”, zegt Tim Meyer, CEO van Meyer Turku. “Tegen het einde van de zomer zal Carnival Celebration klaar zijn voor haar proefvaart en dan voor levering later in de herfst.”

 

Duurzaam schip

Carnival Celebration is de tweede van drie Excel-klasse schepen. Ze voegt zich bij Mardi Gras, dat al vaart vanuit Port Canaveral, Florida, en Carnival Jubilee, dat in 2023 vanuit Galveston, Texas vertrekt. De nieuwste en grootste klasse schepen van Carnival draaien op een technologieplatform voor vloeibaar aardgas (LNG).

Na het uitdokken van de Carnival Celebration begint ook het werk aan de buitenkant met het installeren van enkele van de exterieure kenmerken van de Excel-klasse, waaronder de BOLT-achtbaan op zee. Wat betreft het interieur zal het schip zes verschillende zones krijgen, net als Mardi Gras, maar drie daarvan zijn speciaal ontworpen voor Carnival Celebration. Details over de nieuwe zones worden binnenkort bekendgemaakt.

De Carnival Celebration, die dit najaar in de vaart komt, zal in november een trans-Atlantische reis maken van Southampton naar haar thuishaven PortMiami. De onlangs getransformeerde Terminal F van Carnival zal het nieuwe schip verwelkomen. Niet lang daarna zal de Carnival-terminal ook een nieuw tijdperk van haveninfrastructuur inluiden als een van de eersten in PortMiami die is uitgerust om in het najaar van 2023 schepen van walstroom te voorzien.

De eerste afvaart van Carnival Celebration van Miami naar de Caraïben vindt plaats op 21 november 2022. Haar aankomst markeert het hoogtepunt van de viering van de 50e verjaardag van Carnival Cruise Line.

 

Cruise met Carnival Venezia vanuit New York – 5 nachten


Schip: Carnival Venezia
Route: New York / Bermuda / Bermuda / New York
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 625

Cruise met Carnival Elation vanuit Jacksonville – 5 nachten


Schip: Carnival Elation
Route: Jacksonville / Nassau / Half Moon Cay / Jacksonville
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 343

Cruise met Carnival Firenze vanuit Los Angeles (Long Beach) – 7 nachten


Schip: Carnival Firenze
Route: Los Angeles (Long Beach) / Puerto Vallarta / Mazatlan / Cabo San Lucas / Los Angeles (Long Beach)
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 676

Cruise met Carnival Sunrise vanuit Miami – 5 nachten


Schip: Carnival Sunrise
Route: Miami / Nassau / Princess Cays / Grand Turk / Miami
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 457

Cruise met Carnival Valor vanuit New Orleans – 5 nachten


Schip: Carnival Valor
Route: New Orleans / Costa Maya / Cozumel / New Orleans
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 422

Cruise met Carnival Paradise vanuit Tampa – 5 nachten


Schip: Carnival Paradise
Route: Tampa / Mahogany Bay / Cozumel / Tampa
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 342

Cruise met Carnival Mardi Gras vanuit Port Canaveral – 7 nachten


Schip: Carnival Mardi Gras
Route: Port Canaveral / Nassau / Amber Cove / Grand Turk / Port Canaveral
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 901