20 mei 2022

Carnival Cruise Line verwelkomt twee miljoen gasten sinds herstart

Carnival Cruise Line heeft de mijlpaal bereikt van het verwelkomen van twee miljoen gasten sinds de herstart van de cruise-industrie afgelopen zomer. Inmiddels zijn alle cruiseschepen in de vloot van de Amerikaanse cruisemaatschappij weer in bedrijf. Dit bijzondere moment werd vrijdag gevierd aan boord van Carnival Freedom in Port Canaveral (Florida). De familie Gibbs – Daniel en Kristi met zoon Mason en grootmoeder Theresa Campbell – uit Ocala (Florida) waren de gelukkigen die feestelijk werden onthaald door kapitein Mario Imbimbo en zijn bemanning.

 

De herstart van het bedrijf begon op 3 juli 2021 toen Carnival Vista vertrok vanuit Galveston. Sindsdien zijn nog eens 22 schepen weer in de vaart, vanuit 13 Amerikaanse thuishavens. De rederij haalde samen met haar gasten bij haar terugkeer 2,25 miljoen dollar op voor het goede doel, het St. Jude Children’s Research Hospital.

 

Passagiers hebben gedurende de afgelopen periode meer dan 1,3 miljoen excursies gemaakt in de aanloophavens en er zijn twee miljoen artikelen met het Carnival-merk verkocht in de cadeauwinkels over de hele vloot, waaronder 150.000 artikelen uit de 50e verjaardagscollectie van de rederij.

“We zijn zo blij dat we sinds onze herstart twee miljoen gasten hebben mogen ontvangen, die we de broodnodige vakanties hebben kunnen bieden met ons kenmerkende ‘fun’ naar een breed scala aan bestemmingen in het Caribisch gebied, de Bahama’s, de Mexicaanse Rivièra, Alaska en Europa”, aldus Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line. “We hebben de bestemmingen die we hebben bezocht een economische impuls gegeven en onze bemanningsleden weer de kans geboden om hun gezin te onderhouden.”

Carnival zal in juni een herstart maken in haar 14e thuishaven, New York City met Carnival Magic. Tevens heeft het aangekondigd dat Carnival Splendor na het Alaska-seizoen opnieuw zal opstarten in Australië met een driedaagse cruise vanuit Sydney op 2 oktober 2022. En in november debuteert Carnival’s nieuwste schip, Carnival Celebration, met een achtbaan en aangedreven door Liquified Natural Gas (LNG), in Miami.

 

Cruise met Carnival Venezia vanuit New York – 5 nachten


Schip: Carnival Venezia
Route: New York / Bermuda / Bermuda / New York
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 625

Cruise met Carnival Elation vanuit Jacksonville – 5 nachten


Schip: Carnival Elation
Route: Jacksonville / Nassau / Half Moon Cay / Jacksonville
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 343

Cruise met Carnival Firenze vanuit Los Angeles (Long Beach) – 7 nachten


Schip: Carnival Firenze
Route: Los Angeles (Long Beach) / Puerto Vallarta / Mazatlan / Cabo San Lucas / Los Angeles (Long Beach)
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 676

Cruise met Carnival Sunrise vanuit Miami – 5 nachten


Schip: Carnival Sunrise
Route: Miami / Nassau / Princess Cays / Grand Turk / Miami
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 457

Cruise met Carnival Valor vanuit New Orleans – 5 nachten


Schip: Carnival Valor
Route: New Orleans / Costa Maya / Cozumel / New Orleans
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 422

Cruise met Carnival Paradise vanuit Tampa – 5 nachten


Schip: Carnival Paradise
Route: Tampa / Mahogany Bay / Cozumel / Tampa
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 342

Cruise met Carnival Mardi Gras vanuit Port Canaveral – 7 nachten


Schip: Carnival Mardi Gras
Route: Port Canaveral / Nassau / Amber Cove / Grand Turk / Port Canaveral
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 901