12 maart 2022

Carnival Cruise Line viert 50e verjaardag in PortMiami

Carnival Cruise Line vierde vrijdag de 50e verjaardag van haar eerste reis vanuit PortMiami met een feest aan boord van Carnival Conquest.

Als onderdeel van de festiviteiten kondigde de cruisemaatschappij een donatie aan van $ 50.000 aan World Central Kitchen om Oekraïense hulpverleningsinspanningen te ondersteunen. Carnival doneerde ook $ 50.000 aan partner Big Brothers Big Sisters of Greater Miami.

Carnival-president Christine Duffy werd o.a. vergezeld door Carnival Corp.-voorzitter Micky Arison en Carnival Corp. CEO Arnold Donald; leden van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten Frederica Wilson en Vern Buchanan; Burgemeester van Miami-Dade County, Daniella Levine Cava en Doral burgemeester Juan Carlos Bermudez.

Burgemeester Levine Cava overhandigde Duffy een herdenkingsgeschenk en burgemeester Bermudez las een proclamatie voor waarin 11 maart werd uitgeroepen tot Carnival Cruise Line Day in Doral.

“Op deze dag, 50 jaar geleden, werd geschiedenis geschreven toen het eerste schip van Carnival Cruise Line, de TSS Mardi Gras, aan haar eerste reis begon vanaf hier in PortMiami”, zei Carnival-voorzitter Christine Duffy. “Al een halve eeuw hebben we cruisen voor iedereen beschikbaar gemaakt en miljoenen mensen voorzien van leuke en onvergetelijke vakanties.”

“Het is een eer om onze vijf decennia van cruisen met zoveel van onze partners te vieren. We kijken uit naar wat de komende 50 jaar in petto heeft’, vervolgde Duffy.

De cruisemaatschappij vierde vrijdag ook een bouwmijlpaal, met de uitbreiding van de ultramoderne Terminal F in PortMiami die nu als een van de eersten klaar zal zijn voor walstroom in 2023.

Terminal F zal ook dienen als de thuishaven voor Carnival Celebration, die later dit jaar haar debuut maakt als onderdeel van het hoogtepunt van de viering van de 50e verjaardag van Carnival.

Naast het feest vrijdag in Miami, omvatte de jaarlijkse viering van de 50e verjaardag van Carnival 17 Sailabrations herdenkingscruises met ontmoetingen op zee, speciaal entertainment en programma’s.

 

Cruise met Carnival Elation vanuit Jacksonville – 5 nachten


Schip: Carnival Elation
Route: Jacksonville / Nassau / Half Moon Cay / Jacksonville
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 338

Cruise met Carnival Firenze vanuit Los Angeles (Long Beach) – 7 nachten


Schip: Carnival Firenze
Route: Los Angeles (Long Beach) / Puerto Vallarta / Mazatlan / Cabo San Lucas / Los Angeles (Long Beach)
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 718

Cruise met Carnival Sunrise vanuit Miami – 5 nachten


Schip: Carnival Sunrise
Route: Miami / Nassau / Princess Cays / Grand Turk / Miami
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 457

Cruise met Carnival Paradise vanuit Tampa – 5 nachten


Schip: Carnival Paradise
Route: Tampa / Mahogany Bay / Cozumel / Tampa
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 342

Cruise met Carnival Jubilee vanuit Galveston – 7 nachten


Schip: Carnival Jubilee
Route: Galveston / Mahogany Bay / Costa Maya / Cozumel / Galveston
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 755

Cruise met Carnival Mardi Gras vanuit Port Canaveral – 7 nachten


Schip: Carnival Mardi Gras
Route: Port Canaveral / Nassau / Amber Cove / Grand Turk / Port Canaveral
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 901