28 september 2022

Carnival Luminosa vaart voor de eerste keer met nieuwe kleuren

Carnival Luminosa is begin deze week voor de eerste keer vertrokken met haar nieuwe kleurstelling en schoorsteen. Ze komt daarmee een stap dichter bij het ontvangen van haar eerste gasten sinds de overstap van Costa Cruises naar Carnival Cruise Line. De nieuwe kleuren zijn al doorgevoerd op de helft van de Carnival-vloot. Mardi Gras had in 2021 de primeur met de rode, witte en blauwe tinten die al lang worden geassocieerd met Carnival. Het schip heeft ook een vintage schoorsteenontwerp dat doet denken aan de schoorstenen op de originele schepen van Carnival, zoals Mardi Gras, Carnivale en Festivale, die ook waren beschilderd met de iconische kleuren van Carnival.

Onder het toeziend oog van kapitein Adriano Binacchi vertrok Carnival Luminosa vanuit het droogdok in Palermo, Italië, naar Dubai, waar de bemanning van het schip spoedig aan boord zal gaan voordat ze naar hun eindbestemming in Australië gaan.

 

“We hebben lang uitgekeken naar de dag waarop we Carnival Luminosa op open zee zouden kunnen zien cruisen met ons nieuwe rompontwerp en aangepaste schoorsteen, en het is nog specialer dan we ons hadden voorgesteld”, zei kapitein Binacchi. “Nu is ze op weg naar wat een cruisevakantie met Carnaval echt speciaal maakt: onze bemanning! Met het unieke karakter van Luminosa en onze teamleden die ervoor zorgen dat iedereen zich thuis voelt, gaat dit schip echt een nieuw niveau van plezier leveren dat onze gasten nog niet eerder hebben ervaren.”

Vandaag is het ook de eerste keer dat Carnival Luminosa vaart onder haar nieuwe Bahamaanse vlag. Het schip is vorige week officieel geregistreerd bij de Bahamas Maritime Authority (BMA).

De Carnival Luminosa vaart van 6 november 2022 tot 13 april 2023 vanuit Brisbane diverse routes voordat het zich in mei 2023 herpositioneert voor cruises van Seattle naar Alaska, inclusief enkele exotische bestemmingen die nieuw zijn voor Carnival.

 

Cruise met Carnival Elation vanuit Jacksonville – 5 nachten


Schip: Carnival Elation
Route: Jacksonville / Nassau / Half Moon Cay / Jacksonville
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 338

Cruise met Carnival Firenze vanuit Los Angeles (Long Beach) – 7 nachten


Schip: Carnival Firenze
Route: Los Angeles (Long Beach) / Puerto Vallarta / Mazatlan / Cabo San Lucas / Los Angeles (Long Beach)
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 718

Cruise met Carnival Sunrise vanuit Miami – 5 nachten


Schip: Carnival Sunrise
Route: Miami / Nassau / Princess Cays / Grand Turk / Miami
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 457

Cruise met Carnival Paradise vanuit Tampa – 5 nachten


Schip: Carnival Paradise
Route: Tampa / Mahogany Bay / Cozumel / Tampa
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 342

Cruise met Carnival Jubilee vanuit Galveston – 7 nachten


Schip: Carnival Jubilee
Route: Galveston / Mahogany Bay / Costa Maya / Cozumel / Galveston
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 872

Cruise met Carnival Mardi Gras vanuit Port Canaveral – 7 nachten


Schip: Carnival Mardi Gras
Route: Port Canaveral / Nassau / Amber Cove / Grand Turk / Port Canaveral
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 901