15 juni 2023

Carnival Venezia maakt haar debuut in New York City

Carnival Cruise Line heeft de eerste passagiers op Carnival Venezia in New York City verwelkomd. Het is de eerste van drie schepen die het komende jaar aan de vloot van de Amerikaanse cruisemaatschappij worden toegevoegd. Een welkomstfeest gaf woensdagavond het startsein voor de viering van de aankomst van het schip in haar nieuwe thuishaven en de festiviteiten gingen donderdagochtend verder in de Manhattan Cruise Terminal toen de eerste passagiers aan boord gingen om uit te varen.

Carnival Venezia kreeg tijdens de festiviteiten een speciale zegening van pater Enrique Salvo van St. Patrick’s Cathedral. De bekende komiek en televisiepresentator Jay Leno werd de eerste doopvader van een Carnival schip. Leno gaf ook een speciale comedyshow exclusief voor de passagiers.

“Door zijn eigen Italiaanse afkomst te benadrukken, helpt Jay ons het Italiaanse thema te vieren dat gasten zullen ervaren wanneer ze cruisen op dit prachtige schip,” zei Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line. “We hebben geweldige recensies gehoord van gasten die de trans-Atlantische oversteek van het schip hebben gemaakt, en nu ben ik zo blij om onze eerste gasten te verwelkomen die ons vanuit New York komen vergezellen om te genieten van wat er voor hen in petto is.”

De ceremonie op woensdagavond belichtte ook nieuwe entertainmentprogramma’s en andere concepten die voor het debuut van Carnival Venezia zijn gecreëerd. Het schip is het eerste dat “Carnival Fun Italian Style” introduceert dat Carnival’s kenmerkende ‘fun’ toevoegt aan het Italiaanse thema van het schip. Carnival Venezia is architectonisch vormgegeven naar haar naamgenoot, de stad Venetië in Italië.

Donderdagochtend begroette Duffy in de Manhattan Cruise Terminal passagiers met een speciaal evenement om hen welkom te heten aan boord van het nieuwe schip. Kapitein Claudio Cupisti en enkele van de eerste passagiers die vanuit New York aan boord gingen, voegden zich bij Duffy om een ceremonieel lint door te knippen en officieel de inscheping te starten.

Donderdag vertrekt de Carnival Venezia uit New York voor een 4-daagse cruise die o.a. een bezoek aan Bermuda omvat. Deze zomer zal het schip afwisselend vier-, vijf-, zes- en achtdaagse afvaarten maken naar het Caribisch gebied, Bermuda en havens in Canada en New England, waaronder Saint John’s en Halifax.

Na het zomerseizoen begint het schip op 29 september 2023 aan een nieuwe reeks van acht- tot twaalfdaagse cruises naar het oostelijk Caribisch gebied, het zuidelijk Caribisch gebied en de Bahama’s, waarbij populaire bestemmingen zoals Saint Thomas, San Juan en Aruba worden aangedaan, samen met vier privé-eilanden van Carnival: Half Moon Cay, Princess Cays, Amber Cove en Grand Turk. Daarnaast zullen bepaalde cruises Miami als aanloophaven hebben.

 

Cruise met Carnival Elation vanuit Jacksonville – 5 nachten


Schip: Carnival Elation
Route: Jacksonville / Nassau / Half Moon Cay / Jacksonville
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 338

Cruise met Carnival Firenze vanuit Los Angeles (Long Beach) – 7 nachten


Schip: Carnival Firenze
Route: Los Angeles (Long Beach) / Puerto Vallarta / Mazatlan / Cabo San Lucas / Los Angeles (Long Beach)
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 718

Cruise met Carnival Sunrise vanuit Miami – 5 nachten


Schip: Carnival Sunrise
Route: Miami / Nassau / Princess Cays / Grand Turk / Miami
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 457

Cruise met Carnival Paradise vanuit Tampa – 5 nachten


Schip: Carnival Paradise
Route: Tampa / Mahogany Bay / Cozumel / Tampa
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 342

Cruise met Carnival Jubilee vanuit Galveston – 7 nachten


Schip: Carnival Jubilee
Route: Galveston / Mahogany Bay / Costa Maya / Cozumel / Galveston
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 872

Cruise met Carnival Mardi Gras vanuit Port Canaveral – 7 nachten


Schip: Carnival Mardi Gras
Route: Port Canaveral / Nassau / Amber Cove / Grand Turk / Port Canaveral
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 901