23 februari 2023

Celestyal Cruises neemt voormalige Ryndam in de vloot

Celestyal Cruises heeft bekendgemaakt dat het haar vloot gaat uitbreiden. De Griekse rederij heeft de voormalige Ryndam van Holland America Line aangekocht. Het schip, dat voor het laatst voer voor P&O Australia, gaat verder onder de naam Celestyal Journey. De komende periode zal het een uitgebreide renovatie van 20 miljoen euro ondergaan in het Griekse Piraeus. De 1.260 passagiers tellende Celestyal Journey wordt het derde schip in de vloot van Celestyal naast de Celestyal Crystal en Celestyal Olympia.

“Hoewel de wereldwijde gebeurtenissen van de afgelopen jaren onze groeiplannen hebben onderbroken, bieden de positieve vooruitzichten voor de sector en de sterke boekingen voor het komende seizoen Celestyal de mogelijkheid om het proces van vernieuwing van onze vloot met nieuwe schepen te hervatten”, aldus Chris Theophilides, CEO van Celestyal Cruises.

“Naast haar uitgestrekte open dekken, talloze bar- en eetgelegenheden, evenals ruime openbare ruimtes en hutten, biedt de Celestyal Journey onze gasten een aanzienlijke toename van premium- en balkonhutten, waar nog steeds veel vraag naar is op al onze reizen. We kijken ernaar uit haar te verwelkomen in de Celestyal-vloot!”, aldus Theophilides.

Meer informatie over het debuut van Celestyal Journey en de routes die het schip zal gaan varen worden op een later moment bekendgemaakt.