29 oktober 2019

Costa Smeralda voor tweede keer vertraagd

Meyer Turku heeft Costa Cruises geïnformeerd dat de oplevering van de Costa Smeralda helaas weer vertraging heeft opgelopen. De verwachting was dat het duurzame LNG schip eind november overgedragen kon worden.  De werf en rederij proberen nu in december het schip op te leveren. De eerste cruise kan dan naar verwachting 21 december 2019 vanaf Savona plaats vinden.

“De vertraging komt door de hoge complexiteit en omvang van dit project, ” aldus Meyer Turku in een verklaring.

Half september maakte de rederij bekend dat het schip eind november in plaats van eind oktober zou worden opgeleverd. De eerste zeetest werd met het schip begin oktober uitgevoerd.

Costa Cruises informeert alle gasten die een cruise geboekt hebben tussen 30 november en 20 december 2019.

Wat kunnen we verwachten van de Costa Smeralda?

Net als het zusterschip Costa Toscana dat in 2021 wordt opgeleverd, zal Costa Smeralda zowel in de havens als op zee gebruik maken van LNG als brandstof. Van alle fossiele brandstoffen is dit de zuiverste, met een lagere impact op het milieu. Met LNG wordt de uitstoot van zwaveldioxide praktisch tot nul herleid, alsook de emissie van fijnstof.

Costa Smeralda wordt een ambassadeur voor het beste wat Italië te bieden heeft. Alle dekken en publieke ruimtes zijn gebaseerd op iconische Italiaanse plaatsen. Samen met bekende partners en merken zal de passagier kunnen genieten van lekker Italiaans eten en fijne wijnen, met respect voor de tradities.

Het schip zal over elf restaurants beschikken, waarvan eentje voor gezinnen, 19 bars, een spa met 16 behandelingskamers, een waterpark met glijbanen, vier zwembaden, en een ruimte waar kinderen kunnen rondhangen en vriendjes maken. Heel bijzonder is het CoDe museum op de Costa Smeralda. CoDe staat voor Costa Design Museum, waar het beste van het Italiaans design permanent zal geëxposeerd worden.

Route

De cruiseroute, die elke week wordt herhaald tot in april 2021, blijft onveranderd. Tijdens deze zeven nachten cruise in de Westelijke Middellandse Zee bezoekt het schip de havens van Savona (op zaterdag), Marseille (zondag), Barcelona (maandag), Palma de Mallorca (dinsdag), Civitavecchia (donderdag) en La Spezia (vrijdag).

14 nachten met de Le Bellot


Antipodeneilanden ervaren met de Le Bellot
Rederij: Ponant Cruises

 

Meer info

Schip: Le Bellot
Vertrekpoort: Lyttelton
Reisduur: 14 nachten
Normale prijs vanaf: 9628.00
Korting: 6 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 9,050

7 nachten met de Riviera


Cruise met Oceania Cruises naar Alicante
Rederij: Oceania Cruises

 

Meer info

Schip: Riviera
Vertrekpoort: Barcelona
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 1907.00
Korting: 13 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 1,659

14 nachten met de Costa Fortuna


15-daagse cruise met de Costa Fortuna vanuit Marseille
Rederij: Costa Cruises

 

Meer info

Schip: Costa Fortuna
Vertrekpoort: Marseille
Reisduur: 14 nachten
Normale prijs vanaf: 1296.00
Korting: 9 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 1,179