17 december 2022

Costa Toscana van Costa Cruises debuteert in Dubai

Het nieuwste vlaggenschip van Costa Cruises, Costa Toscana, dat afgelopen maart in de vaart kwam, heeft vrijdag voor de eerste keer Dubai aangedaan. Het schip arriveerde bij de Dubai Harbour Cruise Terminal, de modernste cruiseterminal van de stad, die in december 2021 werd ingehuldigd door de Costa Group. Ter gelegenheid van deze eerste aanloop werd aan boord een evenement gehouden dat werd bijgewoond door lokale en Italiaanse autoriteiten.

Gedurende de winter van 2022/23 biedt Costa Toscana wekeljkse routes aan in de Arabische Golf, met vertrek vanuit Dubai. In totaal zullen er 13 cruises plaatsvinden, van 17 december 2022 tot 11 maart 2023. Tot 14 januari 2023 staan de Arabische Emiraten en Oman centraal, met lange aanlopen, zelfs van twee dagen en één nacht, in Dubai, Muscat en Abu Dhabi. Op de oudejaarscruise is er alleen een overnachting in Dubai, om het nieuwe jaar in stijl te vieren. Van 14 januari tot 11 maart keert Qatar terug als een van de bestemmingen die het schip aandoet naast Dubai, Doha, Muscat en Abu Dhabi.

Costa Cruises biedt een breed scala aan excursies om de stops in het Midden-Oosten te ontdekken, van de moderniteit van de industriële architectuur tot de charme van de woestijn en oude tradities. In Dubai is bijvoorbeeld een heel speciale tour de helikoptertour, die een indrukwekkend panorama biedt van deze stad. Ook niet te missen is de off-road woestijntour. In Muscat kunnen passagiers een cruise maken langs de kust van Oman aan boord van de Dhow, een traditionele houten boot, of een excursie maken naar de spectaculaire kloof van Wadi Al Arbeieen, met zijn meren en plassen water die zijn uitgehouwen in de kleurrijke bergen van Oman.

In Abu Dhabi kunnen passagiers ervoor kiezen om een van de drie beroemdste themaparken van de stad te bezoeken: Ferrari World voor liefhebbers van snelheid en racen; Warner Brothers World, om beroemde stripfiguren te ontmoeten; en Yas Waterworld, een enorm waterpark met 43 attracties, waaronder glijbanen, waterspelletjes en zwembaden. Ontspan op het exclusieve strand van Al Maya Island, op slechts enkele minuten van Abu Dhabi, of breng een bezoek aan het Louvre, waar je kunstwerken van over de hele wereld kan bewonderen. Het “cruise & golf”-pakket is beschikbaar voor golfliefhebbers, waarmee golfers kunnen spelen bij enkele van de beste clubs in de Arabische Golf tijdens de havenaanlopen van het schip.

Het aanbod aan boord van Costa Toscana wordt afgestemd op de route. Zo verzorgen de 3 chef-koks Bruno Barbieri, Hélène Darroze en Ángel León de ‘Destination Dishes’ in de hoofdrestaurants waarbij de tradities en smaken van de bestemming van de volgende dag centraal staan. Ook het entertainmentprogramma staat in het teken van de stops. De spectaculaire show genaamd “Essence” maakt haar debuut. Het is geïnspireerd door de “Arabian Nights”-sfeer van de Arabische Golf.

Costa Toscana vaart op LNG en is uitgerust met geavanceerde technologische innovaties die zijn ontworpen om de impact op het milieu te verminderen. De interieurs zijn samengesteld door Adam D. Tihany en moeten qua kleuren en sfeer de Italiaanse regio tot leven brengen. De meubels, verlichting, stoffen en accessoires zijn allemaal “Made in Italy”. Ook de openbare ruimtes staan in het teken van Italië, van de Solemio Spa tot de ruimtes voor het entertainment; van de thematische bars, in samenwerking met grote Italiaanse en internationale merken, tot de 21 restaurants en ruimtes gewijd aan de “food experience”. Voor de jongste gasten is er het Splash AcquaPark, met een glijbaan op het hoogste dek, een nieuwe ruimte gewijd aan videogames en de Squok Club.

 

Cruise met Costa Fascinosa vanuit Catania – 7 nachten


Schip: Costa Fascinosa
Route: Catania / Taranto / Santorini / Mykonos / Valletta / Catania
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,129

Cruise met Costa Pacifica vanuit Marseille – 7 nachten


Schip: Costa Pacifica
Route: Marseille / Savona / Civitavecchia / Olbia / Palma de Mallorca / Valencia / Marseille
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,109

Cruise met Costa Smeralda vanuit Marseille – 7 nachten


Schip: Costa Smeralda
Route: Marseille / Barcelona / Cagliari / Napels / Civitavecchia / Genua / Marseille
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,229

Cruise met Costa Deliziosa vanuit Marghera – 7 nachten


Schip: Costa Deliziosa
Route: Marghera / Bari / Mykonos / Santorini / Katakolon / Marghera
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,309

Cruise met Costa Toscana vanuit Savona – 7 nachten


Schip: Costa Toscana
Route: Savona / Marseille / Barcelona / Ibiza / Palermo / Civitavecchia / Savona
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,289

Cruise met Costa Fascinosa vanuit Taranto – 7 nachten


Schip: Costa Fascinosa
Route: Taranto / Santorini / Mykonos / Valletta / Catania / Taranto
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,129

Cruise met Costa Pacifica vanuit Savona – 7 nachten


Schip: Costa Pacifica
Route: Savona / Civitavecchia / Olbia / Palma de Mallorca / Valencia / Marseille / Savona
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,219

Cruise met Costa Smeralda vanuit Barcelona – 7 nachten


Schip: Costa Smeralda
Route: Barcelona / Cagliari / Napels / Civitavecchia / Genua / Marseille / Barcelona
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,089

Cruise met Costa Fortuna vanuit Istanbul – 7 nachten


Schip: Costa Fortuna
Route: Istanbul / Mykonos / Kreta / Kos / Santorini / Athene (Piraeus) / Istanbul
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,189