14 juni 2023

Cruise Divisie MSC Group breidt haar walstroomplan verder uit

De Cruise Divisie van de MSC Group heeft woensdag de details onthuld van de volgende fase van haar walstroomplan. Het nieuwe walstroomplan voor 2024-26 omvat ten minste vijf Italiaanse havens; Barcelona en Valencia in Spanje; Stavanger en Norfjordied in Noorwegen; Miami in de VS; Kopenhagen in Denemarken; Marseille in Frankrijk; Rotterdam in Nederland; Valletta in Malta en Stockholm in Zweden.

De rederij is van plan om haar schepen, zowel MSC Cruises als Explora Journeys, volledig gebruik te laten maken van walstroomvoorzieningen in alle andere havens waar zij actief is in Europa en de rest van de wereld wanneer deze beschikbaar worden gesteld. Door gebruik te maken van walstroom hoeft de scheepsmotor niet meer te draaien en wordt de uitstoot van het schip in de haven drastisch verminderd.

Succesvol gebruik van walstroom

De schepen van MSC Cruises hebben sinds februari 2023 met succes gebruik gemaakt van walstroom in de havens van Southampton, Verenigd Koninkrijk en Kristiansand, Noorwegen en later deze zomer zal het bedrijf de faciliteiten testen in de Noorse haven Haugesund. Andere Europese tests dit jaar zijn gepland voor een aantal schepen van MSC Cruises in Bergen en Alesund in Noorwegen en Warnemunde in Duitsland. MSC Cruises zal deze winter ook walstroom gebruiken in de Duitse havens Hamburg en Kiel in de zomer van 2024. MSC Cruises tekende vorig jaar een memorandum van overeenstemming met Cruise Baltic voor walstroom in het Oostzeegebied.  Cruise Baltic heeft 32 havens en bestemmingen in de regio die het aantal walstroomvoorzieningen willen uitbreiden.

Walstroomvoorzieningen zijn sinds 2017 standaard op alle nieuwe schepen van MSC Cruises en samen met de aanpassingen die op andere schepen zijn gedaan, is 67 procent van de totale capaciteit van MSC Cruises uitgerust met deze technologie.  Meer schepen zullen achteraf worden uitgerust als de havens op hun vaarroutes walstroom beschikbaar maken.

Alle schepen van Explora Journeys zullen ook walstroomvoorzieningen hebben. EXPLORA I, het eerste schip in de vloot van het nieuwe merk, komt op 17 juli van dit jaar in de vaart.

Uitstoot in havens verminderen

Linden Coppell, Vice-President Sustainability & ESG, MSC Cruises, legt uit : “Walstroom is een belangrijke factor op onze reis naar netto nul broeikasgas (BKG) operaties.  Al onze nieuwbouwschepen sinds 2017 zijn uitgerust met de mogelijkheid om op lokale elektriciteitsnetten aan te sluiten en we zijn bezig met de uitrol van retrofits op de andere schepen in onze vloot. Ons walstroomplan laat actief zien dat we ambitieus zijn en dat we ons volledig inzetten om de uitstoot van onze schepen te verminderen, ook als ze in de haven liggen”. 

“We hebben zwaar geïnvesteerd in hybride systemen voor de reiniging van uitlaatgassen om de uitstoot van lokale luchtkwaliteit aanzienlijk te verminderen en we hebben nu meer havens in Europa en daarbuiten nodig om zo snel mogelijk walstroom te introduceren.  Door de uitstoot in havens aanzienlijk te verminderen, nemen we onze verantwoordelijkheid tegenover de havens en kustgemeenschappen die door onze schepen worden bezocht en bediend.”

“Samen met het gebruik van LNG-brandstof, het verbeteren van de energie-efficiëntie, het gebruik van innovatieve afvalwaterbehandeling en afvalrecycling, zetten we positieve stappen om ons steentje bij te dragen aan het aanpakken van de klimaatverandering en het beschermen van de biodiversiteit in de oceanen.”

Het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises, MSC Euribia, is het meest energie-efficiënte cruiseschip van de rederij. Eerder deze maand zorgde het voor een primeur in de sector toen het van Frankrijk naar Denemarken reisde en het potentieel demonstreerde om netto nul broeikasgassen uit te stoten door het gebruik van hernieuwbare bio-LNG.”

 

 

Cruise met MSC Opera vanuit Athene (Piraeus) – 7 nachten


Schip: MSC Opera
Route: Athene (Piraeus) / Katakolon / Corfu / Cephalonia / Bari / Santorini / Athene (Piraeus)
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,763

Cruise met MSC Musica vanuit Genua – 7 nachten


Schip: MSC Musica
Route: Genua / Cannes / Barcelona / Ibiza / Cagliari / Civitavecchia / Genua
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,013

Cruise met MSC Fantasia vanuit Civitavecchia – 7 nachten


Schip: MSC Fantasia
Route: Civitavecchia / Genua / Marseille / Tarragona / Valencia / Livorno / Civitavecchia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 923

Cruise met MSC World Europa vanuit Messina – 7 nachten


Schip: MSC World Europa
Route: Messina / Valletta / Barcelona / Marseille / Genua / Napels / Messina
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,723

Cruise met MSC Fantasia vanuit Genua – 7 nachten


Schip: MSC Fantasia
Route: Genua / Marseille / Tarragona / Valencia / Livorno / Civitavecchia / Genua
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,073

Cruise met MSC Seaview vanuit Civitavecchia – 7 nachten


Schip: MSC Seaview
Route: Civitavecchia / Palma de Mallorca / Barcelona / Cannes / Genua / La Spezia / Civitavecchia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,323

Cruise met MSC Fantasia vanuit Marseille – 7 nachten


Schip: MSC Fantasia
Route: Marseille / Tarragona / Valencia / Livorno / Civitavecchia / Genua / Marseille
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,733