24 januari 2020

Cruise & Maritime Voyages onthult namen nieuwe cruiseschepen

Cruise & Maritime Voyages heeft vrijdag de namen bekendgemaakt van haar twee nieuwe cruiseschepen in de vloot. Op 28 november vorig jaar liet de Britse rederij weten dat het in 2021 in Singapore twee schepen overneemt van P&O Australia, de Pacific Dawn en de Pacific Aria.

‘Als eerbetoon aan en viering van de onverschrookken en moedige reizen van vroegere vrouwelijke ontdekkingsreizigers en avonturiers hebben we besloten om hun werkelijk opmerkelijke prestaties te erkennen door onze twee nieuwe schepen naar hen te vernoemen’, aldus de cruisemaatschappij in een statement.

Amy Johnson
CMV selecteerde vijf bijzondere namen voor de Pacific Dawn, die de rol van vlaggenschip overneemt van de Columbus. Het nodigde leden van de Columbus Club en volgers op sociale media uit om hun favoriete keuze te maken. De winnaar was met 41% van de stemmen Amy Johnson.

Amy Johnson was een Engelse piloot die de eerste vrouw was die op 27-jarige leeftijd solo van Londen naar Australie vloog. Tevens was ze de eerste vrouw die in 1 dag van Londen naar Moskou vloog, recordtijden vastlegde van Groot-Brittannie naar Japan en Kaapstad en de gouden medaille kreeg van de Royal Aero Club.

Ida Pfeiffer
De Pacific Aria, die voor het cruisemerk TransOcean Kreuzfahrten gaat varen op de Duitse markt, krijgt de nieuwe naam Ida Pfeiffer. Pfeiffer was een Oostenrijkse ontdekkingsreiziger, schrijfster en etnograaf. Op 45-jarige leeftijd ging ze alleen op bedevaart naar het Heilige Land. In 1846 en 1851 maakte ze een wereldreis.

12 nachten met de Norwegian Spirit


Vaar met de Norwegian Spirit naar Sydney
Rederij: Norwegian Cruise Line

 

Meer info

Schip: Norwegian Spirit
Vertrekpoort: Sydney
Reisduur: 12 nachten
Normale prijs vanaf: 2105.00
Korting: 25 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 1,579

10 nachten met de Mein Schiff 5


In 11 dagen naar Triest
Rederij: TUI Cruises

 

Meer info

Schip: Mein Schiff 5
Vertrekpoort: Triest
Reisduur: 10 nachten
Normale prijs vanaf: 1483.00
Korting: 13 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 1,290

7 nachten met de Seabourn Ovation


Verken Athene (Piraeus), Katákolon en Venetië
Rederij: Seabourn

 

Meer info

Schip: Seabourn Ovation
Vertrekpoort: Venetië
Reisduur: 7 nachten
Normale prijs vanaf: 6399.00
Korting: 25 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 4,799