16 december 2019

Cruiserederijen en cruiseterminal Venetië schenken meer dan 1 miljoen euro aan stad

Vandaag heeft burgemeester van Venetië, Luigi Brugnaro, een donatie van de cruise-industrie van meer dan 1 miljoen euro ontvangen. Deze is bestemd voor de restauratie-inspanningen van de ongekende overstromingen in november.

Donaties werden gedaan door de toonaangevende cruisemaatschappijen die Venetië aandoen, waaronder Royal Caribbean, MSC Cruises, Costa Cruises en Norwegian Cruise Line, naast Global Ports Holding, Venezia Terminal Passeggeri (VTP) en andere cruisemaatschappijen, waaronder Sea Cloud Cruises, die allemaal onmiddellijk reageerden op de oproep van VTP voor donaties en zich inzetten voor de wedergeboorte van de stad.

“We hebben de gebeurtenissen van 12 november met grote bezorgdheid gevolgd; het werd meteen duidelijk dat de situatie zeer complex was en dat het maanden zou duren om de volledige omvang van de schade te berekenen. Wij en onze leden van de cruisemaatschappij werden getroffen door het fondsenwervingsinitiatief “Venezia nel cuore” (“Venetië in je hart”) en besloten daarom een ??concrete bijdrage te leveren aan deze stad die in het hart van ons allemaal ligt, onze medewerkers , bemanning en onze passagiers,” zegt Kelly Craighead, president & CEO van CLIA namens alle CLIA Cruise Line-leden.

Noodtoestand

“De burgemeester Luigi Brugnaro en de president van de regio Luca Zaia zijn vanaf het allereerste begin actief geweest om middelen van de regering te bemachtigen en om de noodtoestand af te dwingen, die ze binnen enkele dagen bereikten. We wisten echter dat dit niet genoeg zou zijn: het unieke karakter van Venetië en de delicate aard van de lagune-omgeving vereisen de toewijzing van grote fondsen en misschien meer aandacht en toewijding,” zegt Fabrizio Spagna, voorzitter van VTP. Na de overstromingen hebben de medewerkers van de Venezia Terminal Passeggeri zo snel mogelijk de cruiseterminal weer operationeel gemaakt als hun aandeel in de hulp aan de stad.

Bijdragen tot nu toe aan “Venezia nel cuore” zijn ontvangen van:

  • Costa Cruises
  • Global Ports Holding
  • MSC Cruises
  • Norwegian Cruise Line
  • Royal Caribbean
  • Sea Cloud Cruises

14 nachten met de Norwegian Gem


15-daagse cruise met de Norwegian Gem vanuit New York
Rederij: Norwegian Cruise Line

 

Meer info

Schip: Norwegian Gem
Vertrekpoort: New York
Reisduur: 14 nachten
Normale prijs vanaf: 2338.00
Korting: 44 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 1,309

14 nachten met de Costa Fortuna


Bewonder het sprankelende Barcelona
Rederij: Costa Cruises

 

Meer info

Schip: Costa Fortuna
Vertrekpoort: Marseille
Reisduur: 14 nachten
Normale prijs vanaf: 1296.00
Korting: 9 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 1,179

10 nachten met de Jewel of the Seas


Cruise in 11 dagen naar Barcelona met Royal Caribbean
Rederij: Royal Caribbean International

 

Meer info

Schip: Jewel of the Seas
Vertrekpoort: Barcelona
Reisduur: 10 nachten
Normale prijs vanaf: 1505.00
Korting: 25 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 1,129