13 maart 2022

Cunard benoemt eerste vrouwelijke kapitein voor Queen Anne

Het nieuwste schip van Cunard, Queen Anne, krijgt haar eerste vrouwelijke kapitein, kapitein Inger Klein Thorhauge, die al 25 jaar voor Cunard werkt.

Kapitein Inger Klein Thorhauge, de eerste vrouwelijke kapitein van de cruisemaatschappij, zal aan het roer staan van Queen Anne begin 2024 op haar maiden voyage vanuit Southampton. Ze zal ook de eindverantwoordelijke zijn op de reis naar Engeland vanuit Italië, waar het schip momenteel wordt gebouwd.

Thorhauge werd in 2010 de kapitein van Queen Victoria en is momenteel kapitein van Queen Elizabeth. De inwoner van de Faeröer Eilanden heeft vele malen over de wereld gevaren. Ze zal de taken als kapitein delen met David Hudson.

“Ik ben erg trots om de eerste vrouwelijke kapitein van Cunard te zijn, maar om te worden benoemd als de eerste kapitein van Queen Anne is de grootste eer. Het betekent zo veel voor mij om deel uit te maken van het volgende hoofdstuk van Cunard,” merkt Thorhauge op.

 

 

“Ik kan niet wachten om de reacties van onze gasten te zien wanneer ze voor het eerst aan boord van Queen Anne stappen, met haar te varen, ons prachtige nieuwe schip aan de wereld te presenteren en prachtige en opwindende havens te bezoeken. Als ik over Queen Anne spreek met de Cunard-bemanning, is het zo duidelijk hoe opgewonden en trots zij ook zijn om een ??nieuw schip in de vloot te verwelkomen. De bemanning is van fundamenteel belang bij het leveren van die typische Cunard-ervaring, en ik weet zeker dat ze de uitzonderlijk hoge normen van onze White Star Service op Queen Anne zullen blijven leveren die onze gasten van ons verwachten.”

De routes voor het nieuwe schip worden naar verwachting in mei 2022 bekendgemaakt. Het ontwerp van het schip is een knipoog naar het legendarische verleden van de rederij, waaronder een grote lobby en moderne maar klassieke designelementen.

 

Cruise met Queen Victoria vanuit Triest – 7 nachten


Schip: Queen Victoria
Route: Triest / Zadar / Split / Valletta / Sorrento / Civitavecchia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,640

Cruise met Queen Victoria vanuit Civitavecchia – 7 nachten


Schip: Queen Victoria
Route: Civitavecchia / Livorno / Toulon / Palma de Mallorca / Valencia / Barcelona
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,570

Cruise met Queen Victoria vanuit Barcelona – 7 nachten


Schip: Queen Victoria
Route: Barcelona / Alghero / Ajaccio / Messina / Napels / Civitavecchia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,600

Cruise met Queen Anne vanuit Civitavecchia – 7 nachten


Schip: Queen Anne
Route: Civitavecchia / Livorno / Lissabon / Southampton
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 2,010

Cruise met Queen Mary 2 vanuit New York – 7 nachten


Schip: Queen Mary 2
Route: New York / Rockland / Halifax / Sept Iles / Saguenay / Quebec
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,390