09 januari 2023

 Cunard lanceert de ‘Sea Views’-fototentoonstelling

 Cunard lanceert in 2023 de ‘Sea Views’-fototentoonstelling, met nooit eerder vertoonde beelden uit de Cunard-archieven en een selectie van foto’s ingezonden door passagiers, samengesteld door fotograaf en filmmaker Mary McCartney.

De tentoonstelling markeert twee eeuwfeesten. De eerste is dat Cunard 100 jaar geleden de eerste cruiserederij was die een fotograaf aan boord introduceerde om de momenten van de reis van hun gasten vast te leggen. De tweede reden is het 100-jarig jubileum van de allereerste cruise rond de wereld op Cunards schip Laconia.

Om deze twee eeuwfeesten te vieren, werkt Cunard samen met de Britse fotograaf Mary McCartney om de unieke tentoonstelling van 100 foto’s van hun vloot samen te stellen. Cunard zal haar archieven openen om foto’s te selecteren die de glamour, grootsheid en tijdloze stijl laten zien waarvoor Cunard beroemd is geworden, waaronder foto’s van Hollywood-iconen Elizabeth Taylor en Bing Crosby.

Archieven

Siân Wilks, Cunard-archivaris in de bibliotheek van de Universiteit van Liverpool, zei: “Met meer dan 14.000 afbeeldingen opgeslagen in de Cunard-archieven in Liverpool – de oorspronkelijke thuishaven van Cunard Line – hebben we een schat aan herinneringen uit de jaren 1920 tot heden om uit te kiezen. We zijn enorm verheugd om samen met Mary McCartney te werken aan de lancering van de Sea Views-tentoonstelling.”

Naast de gearchiveerde foto’s die zullen worden tentoongesteld, roept Cunard gasten op om foto’s te delen die ze in de loop der jaren hebben verzameld tijdens hun reizen aan boord van een Cunard-schip. Deze foto’s leggen bijvoorbeeld speciale momenten, geweldige uitzichten en unieke ervaringen vast. Alle gedeelde afbeeldingen worden beoordeeld, waarvan enkelen deel zullen uitmaken van deze honderdjarige tentoonstelling.

Sture Myrmell, president van Cunard, zei: “We zijn buitengewoon trots op de 183-jarige geschiedenis van Cunard en vooral op het feit dat we 100 jaar geleden pionierden met een reis rond de wereld. Wat is een betere manier om dit honderdjarig jubileum te vieren dan door een fantastische selectie foto’s samen te stellen van en met gasten die met ons hebben gereisd? We zijn verheugd om samen te werken met de geweldige Mary McCartney om deze tentoonstelling te creëren en we kunnen niet wachten om de onvergetelijke momenten te zien die onze gasten in de loop der jaren hebben vastgelegd.”

Wil jij jouw favoriete moment aan boord van een Cunard-schip inzenden? Ga dan naar cunard.com/seaviews. Je dient je foto’s vóór 5 februari 2023 in te dienen.

 

Cruise met Queen Victoria vanuit Triest – 7 nachten


Schip: Queen Victoria
Route: Triest / Zadar / Split / Valletta / Sorrento / Civitavecchia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,640

Cruise met Queen Anne vanuit Civitavecchia – 7 nachten


Schip: Queen Anne
Route: Civitavecchia / Livorno / Lissabon / Southampton
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 2,010

Cruise met Queen Mary 2 vanuit New York – 7 nachten


Schip: Queen Mary 2
Route: New York / Rockland / Halifax / Sept Iles / Saguenay / Quebec
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,390