06 april 2023

Duitse Tatort Krimi cruise bij Nicko Cruises

Acteur Dietmar Bär, moderator Uwe Bahn en een echte politie inspecteur zorgen voor een bijzondere Tatort Krimi thema cruise bij Nicko Cruises. Tijdens de cruise gaat het om strafzaken, inspecteurs en verdachten, inclusief droombestemmingen onderweg. De twaalfdaagse cruise van Nicko Cuises met World Voyager van Madeira naar Bremerhaven gaat langs de West-Europese kust.

Van 7 juni 2023 tot 18 juni 2023 gaat de route langs vijf landen, van Madeira naar Lissabon, Bordeaux, Saint-Malo en Oostende naar Bremerhaven. Daarbij begeleidt acteur Dietmar Bär, tv-favoriet en bekend als detective “Freddy Schenk” de reis. Moderator Uwe Bahn is ook aan boord van deze “misdaadcruise”. Een vol programma aan boord met voordrachten, paneldiscussies, misdaadpodcasts en detective-bordspellen laat de harten van fans van misdaadthrillers sneller kloppen. Bovendien worden in het auditorium van het kleinere schip legendarische misdaadfilms, de klassiekers, vertoond.

Aan boord van World Voyager leest Dietmar Bär voor uit misdaadklassiekers en beantwoordt hij vragen uit het publiek in een talkshow: Hoe werkt een filmopname eigenlijk? Wat was zijn grappigste film-lijk-ervaring? Hoe smaakt de catering op de plaats delict? In de talkshow vertelt Bär over zijn dagelijks leven als tv-inspecteur en zijn leven als acteur en geeft hij spannende inzichten en het beste entertainment aan boord.

Naast Bär neemt de “echte” recherchechef Frank Schröder plaats en kunnen de twee rechercheurs hun respectievelijke ervaringen op de plaats delict met elkaar vergelijken. Schröder, politieman en rechercheur van beroep en sinds 1991 opgeleid als forensisch technicus, werkte vanaf 1998 als rechercheur bij de afdeling halsmisdaden, geweldsdelicten, wapen- en vuurdelicten bij de recherche in Reutlingen. Aan het einde van zijn professionele loopbaan begon hij ook de ervaringen, avonturen en ontmoetingen uit deze spannende tijd op te schrijven. Tot nu toe zijn er twee misdaadromans gemaakt, waaruit ook de commissaris aan boord een lezing geeft.

Kust-hoppen door West-Europa

De cruise begint in Funchal, op het kleurrijke bloemeneiland Madeira. ‘s Avonds vertrekt World Voyager (maximaal 176 passagiers) naar Lissabon. Van daaruit gaat het verder naar A Coruña in Spanje, waar het schip tot middernacht in de haven ligt. Het Romeinse wegennet en de middeleeuwse pleinen en kerken getuigen van de lange geschiedenis van de stad. Op de zesde dag van de reis meert het kleine expeditieschip aan in Port Médoc. De prachtige jachthaven nodigt uit om de pittoreske regio Bordeaux te verkennen. Daarna volgen nog Le Palais, Saint Malo, Honfleur, Oostende.

Familiaire sfeer

Geen gedoe bij het aan wal gaan, geen wachtrijen bij het buffet en geen drukte op het zonnedek voor het best mogelijke uitzicht. Vanaf het eerste moment heerst er een onmiskenbare en ontspannen sfeer op het schip met een informeel 5-sterren niveau. Vakantiegangers kunnen ontspannen in de sauna met uitzicht op zee of bij het zwembad, genieten van livemuziek in de bar of genieten van de lekkernijen van de chef-kok in het restaurant en het Lido Café. In tijden van megaschepen is het schip een ontspannende oase van rust. Gasten kunnen het zich gemakkelijk maken in hutten en suites van 17 tot 44 vierkante meter. Zeezicht is gegarandeerd: er zijn alleen buiten- en balkonhutten op het schip.