05 juni 2023

Educatieve cursussen over duurzaamheid aan boord van MSC Euribia

De Wereldorganisatie voor Toerisme (UNWTO), een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties, werkt samen met de MSC Foundation om een reeks educatieve cursussen over duurzaamheid te geven aan boord van de MSC Euribia.

Het initiatief bouwt voort op het succes van de eerste Global Youth Tourism Summit, gehouden in Sorrento, Italië, in 2022, en omvat de oprichting van het MSC Foundation Youth Lab, een speciaal uitgeruste ruimte op het geavanceerde nieuwe eco-schip MSC Euribia. Eén van de kernprogramma’s die in het jongerenlab worden aangeboden is “GYTS for MSC: A Sustainable Future for Our Next Generations”, ontworpen in nauwe samenwerking met de UNWTO.

Het programma omvat 12 dagelijkse activiteiten van twee uur over onderwerpen, variërend van de gezondheid van de oceaan, recycling en klimaatverandering tot duurzaam toerisme en sociale media. De activiteiten zijn zo opgezet dat de jongeren de gelegenheid krijgen om te leren, te creëren en zich uit te drukken volgens hun interesses en ideeën voor de toekomst.

“We zijn er trots op voort te bouwen op het enorme succes van de Global Youth Tourism Summit in Sorrento door onze samenwerking met UNWTO uit te breiden om het empowerment van jongeren en onderwijs omtrent duurzaamheid te stimuleren”, aldus Daniela Picco, MSC Foundation Executive Director. “Het nieuwe MSC Foundation Lab op de MSC Euribia bestaat uit een innovatieve ruimte voor kinderen en tieners om deel te nemen aan op duurzaamheid gerichte activiteiten. Ons nieuwe op maat gemaakte programma ‘GYTS for MSC: A Sustainable Future for Our Next Generations’ is speciaal ontworpen om jongeren de kans te geven te leren, te creëren en zich te uiten terwijl ze belangrijke duurzaamheidskwesties aanpakken, zoals het behoud van de zee, klimaatverandering en verantwoord toerisme. Door onze jonge gasten het middelpunt van deze activiteiten te maken, willen we het bewustzijn van de uitdagingen voor de mensheid vergroten en onze volgende generaties uitrusten met de instrumenten die ze nodig hebben om een betere wereld te creëren.”

Matteo Mancini, MSC Cruises Senior Manager Kids Entertainment legt uit: “Voor MSC Cruises betekent de interactie met de jongere generaties op een cruise naar hen luisteren en kennis te nemen van hun interesses en wensen. Afgelopen zomer, tijdens de Global Youth Tourism Summit, vroegen jongeren van over de hele wereld ons ook om een ruimte en tijd om deze onderwerpen aan boord van onze schepen te bespreken. We hebben hun verzoek ingewilligd, omdat we het onze plicht vonden om samen met Gen Z-jongeren een edutainment-, creatie- en uitwisselingsprogramma met hoog impactgehalte te creëren dat concrete resultaten kan opleveren. Het is voor ons een enorme eer om samen met UNWTO dit te bereiken en de jongeren op onze schepen de nieuwste informatie en krachtige middelen te bieden om een duurzame toekomst op te bouwen.”

Alessandra Priante, Director of the Regional Department for Europe at UNWTO voegt daaraan toe: “Na het immense succes van onze eerste Global Youth Tourism Summit, die kinderen uit alle hoeken van de wereld samenbracht, zijn we erg enthousiast dat de GYTS niet alleen over de landsgrenzen heen gaat, maar ook over de zeeën en oceanen. We zijn de MSC Foundation dankbaar voor hun continue steun in het benadrukken van de centrale rol die de jeugd kan spelen bij het opbouwen van een duurzaam toerisme voor de toekomst. We zijn er trots op dat we MSC kunnen steunen bij hun inspanningen om kinderen en jongeren bewuster, betrokken en meer geëngageerd te maken.

De MSC Group wil via de MSC Foundation uitgebreide actie ondernemen om het bewustzijn van de grote uitdagingen voor de mensheid te vergroten en zijn jonge MSC Cruises gasten instrumenten aan te reiken die informeren en motiveren door inzicht te geven in zijn programma’s en initiatieven op vier aandachtsgebieden: milieu (inclusief het behoud van de zee), onderwijs, steun aan de gemeenschap en noodhulp. Dit omvat het uitnodigen van jonge cruisegasten om Junior Ambassadeurs van de Stichting te worden en speciale activiteiten te organiseren die hen in staat stellen het recht van onze jongere generaties om in een betere wereld te leven te verwoorden.

 

 

Cruise met MSC Opera vanuit Athene (Piraeus) – 7 nachten


Schip: MSC Opera
Route: Athene (Piraeus) / Katakolon / Corfu / Cephalonia / Bari / Santorini / Athene (Piraeus)
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,763

Cruise met MSC Musica vanuit Genua – 7 nachten


Schip: MSC Musica
Route: Genua / Cannes / Barcelona / Ibiza / Cagliari / Civitavecchia / Genua
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,013

Cruise met MSC Fantasia vanuit Civitavecchia – 7 nachten


Schip: MSC Fantasia
Route: Civitavecchia / Genua / Marseille / Tarragona / Valencia / Livorno / Civitavecchia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 923

Cruise met MSC World Europa vanuit Messina – 7 nachten


Schip: MSC World Europa
Route: Messina / Valletta / Barcelona / Marseille / Genua / Napels / Messina
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,723

Cruise met MSC Fantasia vanuit Genua – 7 nachten


Schip: MSC Fantasia
Route: Genua / Marseille / Tarragona / Valencia / Livorno / Civitavecchia / Genua
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,073

Cruise met MSC Seaview vanuit Civitavecchia – 7 nachten


Schip: MSC Seaview
Route: Civitavecchia / Palma de Mallorca / Barcelona / Cannes / Genua / La Spezia / Civitavecchia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,323

Cruise met MSC Fantasia vanuit Marseille – 7 nachten


Schip: MSC Fantasia
Route: Marseille / Tarragona / Valencia / Livorno / Civitavecchia / Genua / Marseille
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,733