22 mei 2020

Expeditieschip Ultramarine te water gelaten in Split

Quark Expeditions bereikte deze week een mijlpaal bij de bouw van haar nieuwe expeditieschip Ultramarine dat gebouwd wordt bij de Brodosplit werf. Het schip werd te water gelaten bij de grootste scheepswerf in Split, Kroatië. Daarbij waren uiteraard tal van genodigden aanwezig. Doopmoeder was Andrea Mutak, directrice van kinderstichting Udruga Andeli—Association of Angels. Zij ondersteunen kinderen met fysieke en ontwikkelingsproblemen. Nadat de doopmoeder met een touw de fles tegen de boeg liet vallen, gleed het schip zo de baai van Supaval in.

“Ondanks dat de ster van de dag, de Ultramarine is, eert deze ceremonie ook de mensen van de Brodosplit werf,” aldus Andrew White, directeur van Quark Expeditions.  “Volgens een traditie die teruggaat tot vroeger, werd voor deze lancering een doopmoeder door de scheepswerf. Traditioneel heeft deze doopmoeder een band met de scheepswerfgemeenschap. Wat belangrijk is voor ons, omdat de lancering van vandaag onze manier is om de ingenieurs, scheepsarchitecten, lassers, constructeurs, elektriciens en alle anderen te bedanken die tot de lancering hebben geleid van dit revolutionaire expeditieschip.”

Expeditieschip Ultramarine zal 199 passagiers kunnen meenemen. Aan boord zijn twee helikopters, 20 Zodiacs en tal van sneeuwsport accessoires zoals voor heli-skiën, kayaken en heli-hiken. Gasten kunnen genieten van de sauna, spa geïnspireerde suites, veel aandacht voor duurzame systemen en ruimtes waarbij je één bent met buiten. Het schip biedt 102 suites, waaronder zes eenpersoons suites met kamerhoge ramen en de grootste tweepersoonssuites in zijn klasse. Het schip zal voornamelijk in de poolstreken varen, Antarctica en het Arctisch gebied.

11 nachten met de Celebrity Edge


In 12 dagen naar Fort Lauderdale
Rederij: Celebrity Cruises

 

Meer info

Schip: Celebrity Edge
Vertrekpoort: Fort Lauderdale
Reisduur: 11 nachten
Normale prijs vanaf: 1563.00
Korting: 6 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 1,469

38 nachten met de Island Princess


Bewonder het sensationele Huatulco
Rederij: Princess Cruises

 

Meer info

Schip: Island Princess
Vertrekpoort: Los Angeles
Reisduur: 38 nachten
Normale prijs vanaf: 6492.00
Korting: 4 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 6,232

24 nachten met de ms Zuiderdam


25-daagse cruise met de Zuiderdam vanuit Venetië
Rederij: Holland America Line

 

Meer info

Schip: Zuiderdam
Vertrekpoort: Civitavecchia (Rome)
Reisduur: 24 nachten
Normale prijs vanaf: 4366.00
Korting: 2 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 4,279