09 september 2022

Fincantieri bouwt nog eens 4 cruiseschepen voor Viking

Fincantieri en Viking zetten hun samenwerking in de bouw van nieuwe cruiseschepen voort. Beide partijen zijn tot een akkoord gekomen over de constructie van nog eens 4 cruiseschepen, waarvan 2 nog onder voorbehoud zijn van financiering. De totale waarde van de overeenkomsten bedraagt ??ongeveer 1,7 miljard euro. Daarmee zijn alle 6 opties voor nieuwbouw die in maart 2018 werden aangegaan verzilverd.

Voor deze batch van zes schepen, die volgt op de 10 eenheden die in 2012 werden besteld, heeft Fincantieri in samenwerking met de rederij een project ontwikkeld op basis van de succesvolle kenmerken van de vorige schepen, geüpgraded en herzien met de nieuwste technologieën. De Viking units worden gebouwd volgens de laatste navigatievoorschriften en uitgerust met de modernste veiligheidssystemen. Deze nieuwe generatie schepen is ook ontworpen voor waterstofbrandstofcellen.

Onder de samenwerking tussen de twee bedrijven vallen nu in totaal 18 schepen, waaronder twee speciaal gebouwde expeditieschepen van de dochteronderneming Vard.