01 januari 2020

Genieten van vuurwerk op jouw cruiseschip tijdens nieuwjaar

Oud & Nieuw wordt groots gevierd op Madeira. Elk jaar komen er wel meer dan 10 cruiseschepen naar het Portugese eiland toe om het wereldbekende vuurwerk om middernacht te bekijken. Van het oosten naar het westen wordt overal op het eiland het vuurwerk ontstoken in een prachtige show. Een must-see! Wil je ook erbij zijn? Wij zetten alle schepen op een rijtje.

Welke routes bezoeken Madeira?

Madeira wordt vrijwel altijd in de routes opgenomen van cruiseschepen die rondom de Canarische Eilanden (onder andere Tenerife, Gran Canaria) varen. Overigens ligt Madeira toch nog een dag varen ten noorden van deze eilanden. Je ziet dat vooral in de wintermaanden het Portugese eiland populair is. De temperatuur ligt dan zo tussen de 18-23 graden.

Lengte van je cruise

Alle cruises zijn 8 dagen of langer. En wat te denken van een cruise uit Rotterdam ?? met de Columbus? Wanneer je van Noord-Europa naar Zuid-Europa vaart, houd dan wel rekening met eventueel slecht weer op deze route. De Noordzee en Golf van Biskaje kunnen ‘spoken’ in deze tijd van het jaar. Je bent ongeveer 3 zeedagen op dit grote stuk onderweg en misschien heb je nog een haven tussendoor in Portugal (Vigo of Lissabon).

Welke havens zijn interessant?

Madeira vormt uiteraard het hoogtepunt van je cruise. De korte routes van 8 dagen vertrekken vanaf de Canarische Eilanden, zoals van Tenerife of Gran Canaria.  De eilanden die bezocht worden zijn vrijwel altijd Lanzarote of>Fuerteventura,>Tenerife en Gran Canaria. Erg leuk is een tussenstop in Casablanca (Marokko) of de kleinere Canarische Eilanden La Gomera of La Palma. Cruises van langer dan 14 dagen bezoeken vaker deze laatste bestemmingen.

Welke schepen bezoeken het nieuwjaarsvuurwerk van 2020/2021?

Albatros – Phoenix Reisen – 21 dagen

De Albatros start op 22 december in Bremerhaven en vaart in 21 dagen langs de Canarische Eilanden en 2 dagen in Funchal voordat het schip haar cruise eindigt via Marokko en Spanje in Monaco. Vanaf €2399

 

 

16 nachten met de Rotterdam


Ervaar het memorabele Panamakanaal
Rederij: Holland America Line

 

Meer info

Schip: Rotterdam
Vertrekpoort: San Diego
Reisduur: 16 nachten
Normale prijs vanaf: 2604.00
Korting: 11 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 2,318

12 nachten met de Insignia


Bewonder het spectaculaire Ho Chi Minhstad
Rederij: Oceania Cruises

 

Meer info

Schip: Insignia
Vertrekpoort: Singapore
Reisduur: 12 nachten
Normale prijs vanaf: 3695.00
Korting: 34 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 2,439

11 nachten met de Norwegian Pearl


Ga mee op de Norwegian Pearl naar Miami
Rederij: Norwegian Cruise Line

 

Meer info

Schip: Norwegian Pearl
Vertrekpoort: Miami
Reisduur: 11 nachten
Normale prijs vanaf: 2149.00
Korting: 47 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 1,139