18 augustus 2022

Hamburg maakt zich op voor Hamburg Cruise Days 2022

Vrijdag beginnen in Hamburg de Hamburg Cruise Days. Het spectaculaire maritieme evenement, waar altijd honderdduizenden cruiseliefhebbers op af komen, vindt tot en met zondag 21 augustus 2022 plaats. Tijdens dit lange weekend zal de haven van Hamburg, zowel op het water als aan de kade, in het teken van de cruisevaart staan met veel cruisepresentaties en entertainment. De laatste keer dat dit event plaatsvond was in 2019. Vorig jaar moest het vanwege COVID-19 worden geannuleerd.

5 cruiseschepen zullen aankomend weekend hun opwachting maken in de Hanzestad: AIDAprima, AIDAsol (AIDA Cruises), MSC Magnifica (MSC Cruises), MS Otto Sverdrup (Hurtigruten) en Queen Mary 2 (Cunard). Laatstgenoemde zal vrijdagavond bij haar vertrek de Light-up van Blue Port Hamburg door lichtkunstenaar Michael Batz openen. De haven van Hamburg zal het hele weekend weer prachtig blauw oplichten.

Het hoogtepunt van de Hamburg Cruise Days staat zaterdagavond gepland. In plaats van de traditionele parade zullen AIDAprima en MSC Magnifica op de Elbe nabij Landungsbrücken centraal staan in een multimedia show met licht, muziek en beelden. Het spektakel genaamd ‘Pas de deux on Blue’ start om 22:30 uur en duurt ongeveer 20 minuten.

Vrijdagavond om 19:00 uur zal via Youtube (zie onderstaande video) door de organisatie een livestream worden verzorgd vanuit Hamburg:

 

 

Cruise met Liberty of the Seas vanuit Fort Lauderdale – 4 nachten


Schip: Liberty of the Seas
Route: Fort Lauderdale / Perfect Day CocoCay / Nassau / Fort Lauderdale
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 647

Cruise met Independence of the Seas vanuit Port Canaveral (Orlando) – 4 nachten


Schip: Independence of the Seas
Route: Port Canaveral (Orlando) / Nassau / Perfect Day CocoCay / Port Canaveral (Orlando)
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 658

Cruise met Freedom of the Seas vanuit Miami – 4 nachten


Schip: Freedom of the Seas
Route: Miami / Perfect Day CocoCay / Nassau / Miami
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 656