03 september 2021

Holland America Line in 2022-2023 met 4 cruiseschepen door Panamakanaal

Holland America Line heeft bekendgemaakt dat tijdens het cruiseseizoen 2022-2023 vier van haar cruiseschepen routes zullen varen met een volledige passage van het Panamakanaal tussen de Atlantische en de Stille Oceaan. Aan boord zitten passagiers op de eerste rij tijdens  de 8 uur durende reis bij daglicht door het kanaal.

De Panama-cruises van de Eurodam, Nieuw Amsterdam, Volendam en Zuiderdam vertrekken vanuit verschillende havens, waaronder San Diego, Californië; Seattle, Washington; Fort Lauderdale, Florida; en Vancouver, Brits-Columbia, Canada. De reizen variëren in lengte van 14 tot 23 dagen.  Veel van de routes hebben twee of drie opties om in- of uit te schepen, zodat passagiers voor een langere reis kunnen blijven of de haven kunnen gebruiken die voor hen het handigst is.

Naast het bezoek aan het Panamakanaal doen de routes verschillende andere bestemmingen aan in Midden-Amerika en het Caribisch gebied voordat het een tropische vakantie is met weelderige flora, exotische fauna en gouden stranden.

Cruisereizigers die het Panamakanaal willen verkennen tijdens een Caribische cruise kunnen een gedeeltelijke passage meemaken aan boord van Eurodam en Volendam. Het gaat om 10- en 11-daagse cruises vanuit Fort Lauderdale. De schepen bezoeken diverse tropische havens op weg naar het Gatun-meer, waar cruisers kunnen genieten van een dag ‘scenic cruising’ door het kanaal.

Hoogtepunten van de Panama-cruises in 2022-23:

EURODAM

Herfst 2022: okt. 8 (Seattle – 21 dagen), okt. 9 (Vancouver – 20 dagen) of okt. 13 (San Diego – 16 dagen) afvaarten met passage op weg naar Fort Lauderdale. Bestemmingen in Mexico, Guatemala, Nicaragua, Costa Rica en Aruba.
Voorjaar 2023: vertrek op 9 april vanuit Fort Lauderdale met passage op weg naar San Diego (15 dagen), Vancouver (19 dagen) of Seattle (20 dagen). Bestemmingen in Mexico, Guatemala, Nicaragua, Costa Rica en Colombia, inclusief een laat vertrek vanuit Victoria, B.C.
Herfst 2022 – Lente 2023: een reeks van 10- en 11-daagse Panama-cruises vanuit Fort Lauderdale met een verkenning van het Gatun-meer en gedeeltelijke passage van het Panamakanaal, waarbij ook havens in Costa Rica, Columbia en het Caribisch gebied worden aangedaan.

NIEUW AMSTERDAM

Herfst 2022: okt. 2 (Vancouver – 23 dagen) of okt. 8 (San Diego – 17 dagen) afvaarten met passage op weg naar Fort Lauderdale. Bestemmingen in Mexico, Guatemala, Nicaragua, Costa Rica, Aruba en Californië, inclusief een laat vertrek vanuit San Francisco, Californië, evenals een bezoek aan Half Moon Cay, het privé-eiland van Holland America Line op de Bahama’s.
Voorjaar 2023: 9 april vertrek uit Fort Lauderdale met passagie op weg naar San Diego (17 dagen) of Vancouver (21 dagen). Bestemmingen in Mexico, Nicaragua, Costa Rica, Colombia, Aruba en Turks- en Caicoseilanden, evenals een laat vertrek vanuit Victoria voor gasten aan boord naar Vancouver.

VOLENDAM

Feestdagen 2022: dec. 17 vertrek op een 10-daagse Panama-cruise vanuit Fort Lauderdale, met Gatun Lake en gedeeltelijke passage van het Panamakanaal. Deze cruise kan worden gecombineerd met een zevendaagse Oost-Caribische route om een ??17-daagse Collectors’ Voyage te vormen.
15 april 2023: Fort Lauderdale met passage op weg naar San Diego (17 dagen) of Vancouver (21 dagen) inclusief bestemmingen in Turks- en Caicoseilanden, Aruba, Colombia, Costa Rica, Nicaragua en Mexico, evenals een laat vertrek vanuit Victoria voor gasten aan boord van Vancouver.

ZUIDERDAM

17 november 2022 en 4 april 2023, vertrek: San Diego met passage op weg naar Fort Lauderdale (14 dagen) inclusief bestemmingen in Colombia, Nicaragua, Mexico, Costa Rica en Guatemala.

 

Cruise met Koningsdam vanuit San Diego – 6 nachten


Schip: Koningsdam
Route: San Diego / Ensenada / San Francisco / Santa Barbara / San Diego
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 1,199

Cruise met Rotterdam vanuit Fort Lauderdale – 6 nachten


Schip: Rotterdam
Route: Fort Lauderdale / Belize City / Cozumel / Fort Lauderdale
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 1,289

Cruise met Nieuw Amsterdam vanuit San Diego – 5 nachten


Schip: Nieuw Amsterdam
Route: San Diego / Astoria / Victoria / Vancouver
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 679

Cruise met Eurodam vanuit San Diego – 6 nachten


Schip: Eurodam
Route: San Diego / Avalon / San Francisco / Vancouver
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 1,249

Cruise met Noordam vanuit Vancouver – 5 nachten


Schip: Noordam
Route: Vancouver / Inside Passage / Ketchikan / Colombia / Inside Passage / Vancouver
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 619

Cruise met Nieuw Amsterdam vanuit Vancouver – 5 nachten


Schip: Nieuw Amsterdam
Route: Vancouver / San Francisco / San Diego
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 689

Cruise met Eurodam vanuit Vancouver – 4 nachten


Schip: Eurodam
Route: Vancouver / Santa Barbara / San Diego
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 509