04 december 2022

Holland America Line keert begin 2023 weer terug in Japan

Voor het eerst in 2,5 jaar keert cruisen terug naar Japan. De regering van Japan meldde op 15 november dat ze gereed is om weer internationale cruiseschepen te ontvangen. De Westerdam van Holland America Line bereidt zich momenteel voor op een reeks Aziatische routes begin 2023 vanuit dit bijzondere land.

“We zijn dankbaar voor het werk dat de Japanse autoriteiten hebben gedaan om de terugkeer van het cruisen mogelijk te maken”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “De gasten van Holland America Line houden van langere reizen naar unieke delen van de wereld, en we zullen naar een aantal ongelooflijke locaties cruisen als ons seizoen in Japan en de rest van Azië begint.”

De Westerdam, die momenteel in Australië en Nieuw-Zeeland vaart, begint het Azië-seizoen na een droogdok in januari in Singapore. Vanaf 3 februari vaart het schip een reeks reizen naar het Verre Oosten om de diversiteit van de bezochte landen te laten zien.

Cruises van en naar Yokohama, Japan of Singapore, of tussen Yokohama en Singapore, cruises duren 11 tot 14 dagen en kunnen worden gecombineerd tot Collectors’ Voyages. Landen die worden bezocht zijn onder meer Japan, Taiwan, de Filippijnen, Thailand en Maleisië. Er worden vijf verschillende routes aangeboden, waaronder ‘Indonesian Discovery’, ‘Japan, Taiwan en de Filippijnen’, ‘Japan Explorer’, ‘Japan Discovery’ en ‘Southern Japan’. Overnachtingen staan gepland in Singapore; Kobe en Osaka, Japan; en Phuket, Thailand. Het seizoen wordt op 24 april afgesloten met een 14-daagse “North Pacific Crossing” van Yokohama naar Seattle, Washington. Seattle wordt vervolgens de thuishaven van de Westerdam voor haar seizoen in Alaska.

De protocollen voor cruisen in Azië zijn inmiddels opgesteld. Elk vertrek wordt toegevoegd aan de Voyage Lookup-tool van Holland America Line, waar passagiers specifieke gezondheidsprotocollen voor hun cruise kunnen bekijken.

 

Cruise met Koningsdam vanuit San Diego – 6 nachten


Schip: Koningsdam
Route: San Diego / Ensenada / San Francisco / Santa Barbara / San Diego
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 1,199

Cruise met Rotterdam vanuit Fort Lauderdale – 6 nachten


Schip: Rotterdam
Route: Fort Lauderdale / Belize City / Cozumel / Fort Lauderdale
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 1,289

Cruise met Nieuw Amsterdam vanuit San Diego – 5 nachten


Schip: Nieuw Amsterdam
Route: San Diego / Astoria / Victoria / Vancouver
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 679

Cruise met Eurodam vanuit San Diego – 6 nachten


Schip: Eurodam
Route: San Diego / Avalon / San Francisco / Vancouver
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 1,249

Cruise met Noordam vanuit Vancouver – 5 nachten


Schip: Noordam
Route: Vancouver / Inside Passage / Ketchikan / Colombia / Inside Passage / Vancouver
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 619

Cruise met Nieuw Amsterdam vanuit Vancouver – 5 nachten


Schip: Nieuw Amsterdam
Route: Vancouver / San Francisco / San Diego
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 689

Cruise met Eurodam vanuit Vancouver – 4 nachten


Schip: Eurodam
Route: Vancouver / Santa Barbara / San Diego
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 509