10 mei 2023

Holland America Line van start met 2023 Alaska seizoen

Holland America Line’s 2023 Alaska-seizoen is begin deze maand van start gegaan met de aankomst van de Eurodam in de haven van Seattle. Dit werd gevierd met een feestelijke ceremonie op Pier 91 waarbij o.a. Miss Washington Regan Gallo en Miss Alaska, Jessica Reisinger bij aanwezig waren.

Naast Seattle vaart de rederij ook vanuit Vancouver, Canada naar ‘The Great Land’. In totaal zullen er 6 schepen van Holland America Line tot september actief zijn in Alaska. De Eurodam en Westerdam hebben Seattle als thuisbasis en de Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam en Volendam cruisen vanuit Vancouver.

“Als pionier en leider op het gebied van cruisen in Alaska is Holland America Line verheugd om het seizoen te beginnen ter ere van ons 150-jarig jubileum in Seattle”, aldus Beth Bodensteiner, Chief Commercial Officer van Holland America Line. “Het hoofdkantoor van Holland America Line is niet alleen gevestigd in Seattle, maar het is ook een belangrijke thuishaven voor ons merk. Met twee schepen die hier gestationeerd zijn en vier andere in Vancouver tot en met september, zijn we klaar voor een robuust Alaska seizoen van cruises en cruisetours inclusief landreizen naar Denali en Yukon.”

Hoogtepunten van de 2023 Seattle cruises naar Alaska:

 • Holland America Line zal een volledig seizoen varen vanuit Seattle op twee schepen met 48 vertrekken en meer dan 97.000 passagiers;
 • Operationeel draagt elk scheepsbezoek rechtstreeks $ 400.000 bij aan de lokale economie in de vorm van bevoorrading (brandstof, voedsel, bloemen, pianostemmen, voorraden), havenbelastingen en uitgaven.
 • Zevendaagse “Alaskan Explorer”-cruises varen heen en terug vanuit Seattle aan boord van Eurodam en Westerdam met stops in onder meer Victoria, Canada (avondverblijf), Ketchikan, Juneau en Sitka, allemaal in Alaska.
 • Sinds de jaren zeventig varen schepen van Holland America Line vanuit de haven van Seattle. In mei 2002 begon Holland America Line Seattle te gebruiken als thuishaven voor cruises in Alaska.

Hoogtepunten voor de 2023 Vancouver cruises naar Alaska:

 • Holland America Line zal een volledig seizoen varen vanuit Vancouver op vier schepen met 75 vertrekken en meer dan 158.000 passagiers;
 • Holland America Line biedt meer cruises naar Alaska vanuit Canada dan enige andere cruisemaatschappij;
 • Operationeel draagt elk scheepsbezoek ook rechtstreeks $ 550.000 CND bij aan de lokale economie;
 • Zevendaagse “Alaska Inside Passage” cruises varen heen en terug vanuit Vancouver op Koningsdam, Nieuw Amsterdam, Noordam en Volendam. Havens die worden aangedaan zijn Ketchikan, Juneau en Skagway.
 • Zevendaagse “Glacier Discovery Northbound” en “Glacier Discovery Southbound” routes varen tussen Whittier en Vancouver aan boord van de Nieuw Amsterdam en Noordam. Havens die worden bezocht zijn Ketchikan, Juneau en Skagway.
 • De 14-daagse route “Great Alaska Explorer” vertrekt vanuit Vancouver aan boord van Nieuw Amsterdam (7 mei) en Noordam (17 sept.). De cruise doet de volgende havens van Alaska aan: Kodiak, Anchorage, Valdez, Sitka, Skagway en Ketchikan en vaart langs Glacier Bay.

Hoogtepunten voor alle cruises en cruisetours naar Alaska in 2023:

 • Elke Alaska-cruise bevat een bezoek aan een of meer van de iconische gletsjerbestemmingen van Alaska: Glacier Bay National Park, Hubbard Glacier en de Twin Sawyer Glaciers of Tracy Arm.
 • Holland America Line is de enige cruiserederij met aan boord Alaska-zeevruchten die duurzaam zijn gecertificeerd door Responsible Fisheries Management (RFM), dus de visgerechten die op de Alaska-cruises worden geserveerd, zijn vers en gecertificeerd duurzaam.
 • Alle schepen die in Alaska varen, bieden ‘Alaska Up Close’, een uitgebreide programmering aan boord: passagiers kunnen vragen stellen aan een natuuronderzoeker uit Alaska, speciale EXC-presentaties verkennen lokale onderwerpen zoals Alaska’s bushpiloten en de beroemde Iditarod-race, rondleidingen belichten het beste van elke bestemming, fine dining evenementen tonen de culinaire tradities van de regio en bij cruises die Glacier Bay aandoen zijn er een National Park Ranger en lokale Huna Tlingit-gidsen aan boord;
 • “Savor My Catch” stelt passagiers in staat om een excursie langs de kust te maken waarna de chef-koks van het schip de vangst aan boord bereiden voor het diner.
 • Holland America Line is de enige cruisemaatschappij die must-see locaties zoals Denali National Park – het middelpunt van elke cruisetour – verweeft met de ongerepte uithoeken van het Canadese Yukon Territory.

 

Cruise met Rotterdam vanuit Rotterdam – 7 nachten


Schip: Rotterdam
Route: Rotterdam / Kopenhagen / Scenic Cruising Oslo Fjord / Oslo / Gothenburg / Kristiansand / Rotterdam
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 2,149