15 augustus 2022

Holland America Line vereenvoudigt COVID-19-procedures

Holland America Line heeft maandag aangekondigd dat het haar “Travel Well” COVID-19-protocollen en -procedures gaat vereenvoudigen. Dat geldt voor zowel de vereisten voor vaccinaties als voor pre-cruisetesten. De wijzigingen gaan in voor cruises die vertrekken op of na 6 september 2022.

Volgens de vereenvoudigde procedures hoeven gevaccineerde passagiers voor de meeste cruises tot 15 nachten niet langer te testen voordat ze gaan cruisen.  Niet-gevaccineerde passagier zijn welkom aan boord met een zelftest binnen 3 dagen voor de cruise. De nieuwe protocollen zijn niet van toepassing op routes met landen waar de lokale regelgeving kan verschillen, waaronder Canada, Australië en Griekenland.

“Onze gasten zijn enthousiast om weer te gaan cruisen, en deze veranderingen zullen het voor meer gasten gemakkelijker maken om de wereld te verkennen in een veilige en plezierige omgeving”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “De nieuwe, vereenvoudigde protocollen erkennen de veranderende aard van COVID-19 en zorgen er tegelijkertijd voor dat we de gezondheid van onze gasten, teamleden en de gemeenschappen die we bezoeken beschermen.”

De belangrijkste wijzigingen voor cruises tot 15 nachten (5 jaar en ouder, exclusief volledige doortochten door het Panamakanaal, transoceanische en specifieke cruises op afstand):

    • Gevaccineerde passagiers moeten vóór het inschepen een bewijs van hun vaccinatiestatus overleggen. Pre-cruise testen zijn niet langer nodig;
    • Niet-gevaccineerde passagiers zijn welkom aan boord en moeten binnen drie dagen voor inscheping een negatieve zelf- of onder medisch toezicht afgenomen test laten zien.

Protocollen voor cruises van 16 nachten of langer (plus volledige Panamakanaal-transit, trans-oceanische en specifieke reizen op afstand, 5 jaar en ouder):

    • Alle passagiers moeten een medisch gecontroleerde COVID-19-test indienen met een schriftelijk negatief resultaat. De test moet binnen drie dagen voor inscheping worden afgelegd.
    • Passagiers moeten zijn ingeënt of een ontheffing aanvragen.

Passagiers op langere reizen krijgen aanvullende informatie over protocollen op basis van de havens die worden bezocht. Passagiers kunnen documenten elektronisch blijven indienen voordat ze aan boord gaan voor een eenvoudig en sneller check-in proces.

 

 

Cruise met Rotterdam vanuit Rotterdam – 7 nachten


Schip: Rotterdam
Route: Rotterdam / Kopenhagen / Scenic Cruising Oslo Fjord / Oslo / Gothenburg / Kristiansand / Rotterdam
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 2,149