Holland America Line viert Internationale Food Faces Dag ter ere van meesterkok Rudi Sodamin
Op 6 april is het zover; de eerste editie van de Internationale Food Faces Dag, de dag waarop je de hele dag lang onverstoord met je eten mag spelen. Niet om het daarna weg te gooien maar om het na het spelen ook daadwerkelijk op te eten.
Holland America Line’s chef Rudi Sodamin, de culinaire pop artiest achter International Food Faces Dag, weet er alles van. Enkele jaren geleden begon hij met het ontwerpen en fotograferen van food faces. Inmiddels heeft hij honderden karakters door zijn lens vastgelegd en zijn er diverse Food Faces boeken van hem uitgekomen. Op 6 april is het aan jou de beurt. Fris en fruitig of toch serieuzer met zeevruchten? Alles mag en alles kan, er zijn geen regels.
Eerste editie van Internationale Food Faces dag
De droom van ieder kind en van iedere volwassene wordt op 6 april 2021 werkelijkheid. Op deze dag vindt de eerste editie van Internationale Food Faces Dag plaats. Dit is dé dag waar klieren en spelen met je eten centraal staat. Rudi Sodamin, de Amerikaanse topchef en bedenker van deze dag, haalt zijn artistieke inspiratie uit culinaire, eetbare ingrediënten die hij omtovert tot blije gezichten. Hij werkt met alledaagse producten als druiven, appels, chilipepers, maar gebruikt ook luxere etenswaar zoals zalmkuit, kaviaar en zwarte truffels. En kwam zo op het idee een internationale food faces dag in het leven te roepen.