17 april 2020

Holland America Line viert op 18 april haar 147-jarige verjaardag

Met het 147-jarige jubileum op zaterdag 18 april in het vooruitzicht, eert Holland America Line haar rijke nalatenschap, roept zij op voor elkaar te zorgen en blikt zij vooruit op het volgende hoofdstuk. Nu er voor de reisbranche op wereldwijd niveau een pauze is ingelast, kijkt de premium cruiseorganisatie terug op de veerkracht die het bedrijf in het verleden toonde. Holland America Line maakte veel uitdagende tijden mee, maar kwam daar altijd sterker uit dankzij loyale gasten, toegewijde bemanning en medewerkers en de ondersteuning van reisadviseurs.

 

Opgericht op 18 april 1873 als Nederlandsch-Amerikaansche Stoomvaart Maatschappij, verwelkomde Holland America  Line door de jaren heen meer dan 150 schepen. Een derde Pinnacle-klasse schip, Ryndam, is momenteel in aanbouw bij de Fincantieri-scheepswerf in Italië en wordt naar verwachting in het late voorjaar van 2021 opgeleverd. Hoewel de cruisemaatschappij haar wereldwijde activiteiten tot en met 30 juni heeft onderbroken, is er slechts één keer in de bedrijfsgeschiedenis van een dergelijke situatie sprake geweest. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stopten alle passagiersreizen en dienden de schepen aan de kant van de geallieerden.

“Het is van groot belang om ook in deze uitdagende tijd nog steeds mijlpalen te vieren. Ons 147-jarig jubileum herinnert ons eraan dat Holland America Line een van de langste en rijkste  geschiedenissen in de cruise-industrie heeft ”, aldus Orlando Ashford, president van Holland America Line. “We hebben een solide basis die is gebouwd door degenen die ons bijna anderhalve eeuw geleden zijn voorgegaan en net zoals zij onzekere tijden hebben doorstaan, zullen we dat ook doen. We kunnen niet wachten om als Holland America Line weer gasten van over de hele wereld aan boord te verwelkomen.”

Sinds 1873 reist Holland America Line naar alle zeven continenten. Het bedrijf biedt al tientallen jaren cruises over de hele wereld aan en verkent Alaska al meer dan 70 jaar. Elke keer dat een nieuw schip tot de vloot toetreedt, viert de rederij deze rijke geschiedenis en markeert het het volgende hoofdstuk.

Om haar trouwe gasten te helpen met het plannen van hun volgende cruise, zijn er nieuwe annuleringsvoorwaarden opgesteld, ‘boek met vertrouwen’. Deze voorwaarden zijn beschikbaar voor cruiseboekingen met vertrekdata tot 15 oktober 2020. Daarnaast is er altijd een Cancellation Protection Plan (CPP) beschikbaar voor een boeking van het aankooprecht tot het moment dat de annuleringsvoorwaarden van kracht zijn. CPP staat annulering om welke reden dan ook toe en biedt de garantie op geld terug. Extra aanbiedingen met speciale voordelen en besparingen zorgen ervoor dat cruise liefhebbers kunnen dromen van mooie cruisereizen in 2021 en daarna.