24 september 2022

Holland America Line’s Volendam is weer terug in de vaart

Holland America Line heeft vanaf zaterdag weer alle cruiseschepen uit haar vloot in de vaart. De Volendam vertrok ‘s avonds om 19:00 uur voor de eerste keer sinds de coronastop weer met passagiers voor een cruise vanuit het Italiaanse Triëst. Het gaat om een 14-daagse reis naar Kroatië, Griekeland, Israël en Turkije.

Om deze feestelijke gelegenheid te vieren hield Holland America Line in de cruiseterminal een ceremonie. De inscheping werd officieel gestart met het doorknippen een van een lint. Dit gebeurde in aanwezigheid van de kapitein en hogere officieren van het schip.

“Dit is een mijlpaal, want Volendam begint aan zijn eerste volledige cruise sinds de industriebrede pauze”, zegt Gus Antorcha, president van Holland America Line. “We zijn dankbaar voor het ongelooflijke werk van het team aan boord de afgelopen zes maanden, de zorg voor Oekraïense gezinnen. Nu we weer aan het cruisen zijn, zijn we verheugd om gasten op Volendam te verwelkomen voor een reeks langere reizen, waaronder verkenningen van de Middellandse Zee, de Amazone en Zuid-Amerika.”

Volendam heeft de afgelopen zes maanden in Rotterdam onder charter van de gemeente Rotterdam doorgebracht om Oekraïense gezinnen te huisvesten. Het schip was een tijdelijk onderkomen voor maximaal 1.500 vluchtelingen.

Na deze eerste cruise vaart het schip 14-daagse routes naar Griekenland, Turkije, Italië, Kroatië en Montenegro. Eind oktober zal het schip herpositioneren naar Fort Lauderdale, Florida, om een ??28-daagse Amazon Explorer-reis aan te bieden, gevolgd door een reeks Caribische cruises. In januari 2023 vertrekt het schip op de 74-daagse Grand South America en Antarctica Voyage die het continent rondvaart.

 

Cruise met Rotterdam vanuit Rotterdam – 7 nachten


Schip: Rotterdam
Route: Rotterdam / Kopenhagen / Scenic Cruising Oslo Fjord / Oslo / Gothenburg / Kristiansand / Rotterdam
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 2,149