21 december 2022

Holland America in 2024 weer meer vanuit Rotterdam met de Rotterdam

Het Europa-seizoen 2024 van Holland America Line kent nieuwe routes en thuishavens, langere cruises en meer noordelijke hoofdsteden. Zo vaart de
Rotterdam nieuwe verschillende Noord-Europese routes vanuit haar nieuwe thuishaven Rotterdam. De Zuiderdam breidt routes naar IJsland en Groenland uit. Voor het Europese seizoen 2024 van Holland America Line voegt de cruisemaatschappij verschillende nieuwe reisroutes toe die regio’s combineren, waardoor het aantal reizen van 14 dagen of langer toeneemt.

Van april tot november worden tientallen unieke routes – variërend van zeven tot 35 dagen – aangeboden op twee van de Pinnacle Class-schepen van de lijn, de Nieuw Statendam en Rotterdam, samen met de Oosterdam en de Zuiderdam. De rederij positioneert daarmee vier schepen in Europa in 2024.

Rotterdam is een nieuwe thuishaven voor veel Europese cruises

Holland America Line voegt nieuwe cruiseroutes en thuishavens voor Noord-Europa en de Middellandse Zee toe voor 2024. Negen overnachtingshavens en 33 steden met vertrek op de late avond zorgen voor meer tijd aan wal. De schepen verkennen de de Oostzee, de Britse Eilanden, de Canarische Eilanden, de Franse en Spaanse Rivièra’s, Israël, de Middellandse Zee en Noord-Europa, inclusief IJsland, Groenland en Noorwegen.

“Het Europese seizoen 2024 van Holland America Line is de grootste vernieuwing die we in lange tijd in de regio hebben gedaan, en we zijn verheugd om nieuwe reisroutes, meer reizen van 14 en 21 dagen, verschillende vertreksteden en unieke landencombinaties aan te bieden.” aldus Beth Bodensteiner, chief commercial officer van Holland America Line. “We keren ook terug naar de Canarische Eilanden en Bermuda, en natuurlijk zijn we terug in de Middellandse Zee en bezoeken we overal, van Spanje tot Turkije. Het seizoen 2024 van Holland America Line is het meest diverse seizoen dat we ooit hebben aangeboden en heeft echt een route voor iedereen.”

 

Rotterdam

De Rotterdam keert in 2024 terug naar Noord-Europa met een seizoen met verschillende nieuwe routes. Het schip zal veel afvaarten heen en terug vanuit Rotterdam maken:

 • Nieuwe zevendaagse cruises naar Noorwegen, Zweden en Denemarken
 • Nieuwe zeven- of veertiendaagse routes naar Noorwegen en Schotland
 • Nieuwe 14-daagse cruises naar Engeland, Schotland, Ierland en België
 • Nieuwe 14-daagse reisroute naar Noorwegen, Schotland en IJsland
 • Zevendaagse Noorse fjorden
 • 14-daagse cruises naar de Noorse Fjorden en de Noordkaap
 • 14-daagse Oostzee naar Noorwegen, Denemarken, Duitsland, Finland en Zweden

De Nieuw Statendam biedt Noord-Europese cruises naar de Oostzee, de Britse Eilanden, Noorwegen tot aan de Noordkaap en de Noordelijke Eilanden van Schotland en IJsland. De routes variëren van zeven tot 14 dagen en varen heen en terug vanuit Kopenhagen, heen en terug vanuit Rotterdam of tussen Kopenhagen en Rotterdam.

 • Nieuw in 2024 zijn zevendaagse cruises tussen Kopenhagen en Reykjavik met aanloop in Noorwegen of Schotland en IJsland.
 • Een nieuwe 11-daagse cruise van Kopenhagen naar Reykjavik omvat bezoeken aan Noorwegen, IJsland en Groenland, terwijl de 10-daagse retour van Reykjavik naar Kopenhagen IJsland, Schotland en Noorwegen verkent.
 • Een “Ultimate Viking Explorer” 21-daagse rondreis vanuit Kopenhagen gaat naar 13 havens in Noorwegen, Schotland, IJsland en Groenland en volgt de route die de Vikingen ooit door de regio maakten.
 • In mei vaart de Zuiderdam een 14-daagse Noord-Europese cruise die Noorwegen, Duitsland, Estland, Finland, Zweden en Denemarken verkent, gevolgd door een 21-daagse ‘Ultimate Viking Explorer’-reis rond IJsland, Groenland en Schotland, beide retourvluchten vanuit IJmuiden. De twee reisroutes kunnen worden gecombineerd tot een verblijf van 35 dagen dat 10 landen, 23 havens omvat en zich op een uitstekende lokale locatie bevindt.

In mei vaart de Zuiderdam een 14-daagse Noord-Europese cruise die Noorwegen, Duitsland, Estland, Finland, Zweden en Denemarken verkent, gevolgd door een 21-daagse ‘Ultimate Viking Explorer’-reis rond IJsland, Groenland en Schotland, beide retourvluchten vanuit IJmuiden. De twee routes kunnen worden gecombineerd tot een 35-daags verblijf dat 10 landen, 23 havens omvat en op een uitstekende locatie is voor de zomerzonnewende.
De Zuiderdam vaart in juni van IJmuiden naar Boston op een 21-daagse “Viking Passage”-cruise die onder meer Noorwegen, IJsland, Groenland en Canada verkend. Dit vertrek kan worden gecombineerd met Zuiderdam’s “Ultimate Viking Explorer” om een 42-daagse Collectors’ Voyage te vormen met 21 unieke havens en 26 totale aanlopen.

Canarische Eilanden weer terug

De Nieuw Statendam keert terug naar de Canarische Eilanden voor een 14-daagse cruise met vertrek op 21 april 2024 vanuit Rotterdam, waarbij ook Madeira, Gibraltar en Spanje worden aangedaan.

De Oosterdam zal het hele Europese seizoen 2024 in de Middellandse Zee varen op diverse cruises, handig heen en terug vanuit Piraeus (Athene) of tussen Barcelona, Triëst, Civitavecchia en Piraeus.

De routes variëren van zeven tot veertien dagen en bestrijken het oostelijke en westelijke Middellandse Zeegebied, waaronder Griekenland, Turkije, Tunesië, Israël, Italië, Kroatië, Montenegro, Frankrijk en Spanje.

De Nieuw Statendam vaart daarnaast 14-daagse cruises tussen Civitavecchia en Piraeus, en retourvlucht vanuit Piraeus. De routes gaan naar de oostelijke Middellandse Zee, waaronder Italië, Egypte, Turkije, Kroatië, Montenegro en Griekenland. Nieuw Statendam verkent ook het Heilige Land tijdens een 14-daagse cruise in oktober, inclusief een overnachting in Haifa.

 

Transatlantisch

De populaire “Voyage of the Vikings” keert in 2024 terug aan boord van de Zuiderdam. Het 35-daagse avontuur vertrekt op 20 juli en vaart heen en terug vanuit Boston en doet havens aan in Maine, Canada, Groenland, IJsland, Schotland, Ierland, Noord-Ierland en Noorwegen. De route wordt ook aangeboden in segmenten van 17 en 18 dagen van Boston naar Rotterdam of van Rotterdam naar Boston.

Nieuw voor 2024, is dat Bermuda terug komt op twee transatlantische routes vanuit Fort Lauderdale: Nieuw Statendam steekt in april 2024 over met bezoeken aan Bermuda, Frankrijk, Guernsey en België op weg naar Rotterdam, terwijl Zuiderdam in mei Bermuda, Ierland, Engeland, Frankrijk en België aandoet oversteek naar IJmuiden.

In april steken Rotterdam en Oosterdam de Atlantische Oceaan over en vertrekken vanuit Fort Lauderdale naar respectievelijk Rotterdam en Barcelona.
In oktober en november keren Nieuw Statendam, Rotterdam en Oosterdam terug naar Fort Lauderdale via respectievelijk Civitavecchia, Rotterdam en Barcelona.

Collectors’ Voyages

Veel van de cruises kunnen worden uitgebreid tot Collectors’ Voyages, die de ultieme Europese verkenning bieden. Door twee zevendaagse routes, zeven- en veertiendaagse cruises of langere niet-herhalende reizen te combineren, combineren deze kunstzinnig samengestelde reizen van maximaal 42 dagen back-to-back afvaarten, waardoor gasten meer havens kunnen bezoeken en extra tijd kunnen besteden aan het ontdekken van eeuwen kunst, geschiedenis en cultuur

 

Cruise met Rotterdam vanuit Rotterdam – 7 nachten


Schip: Rotterdam
Route: Rotterdam / Kopenhagen / Scenic Cruising Oslo Fjord / Oslo / Gothenburg / Kristiansand / Rotterdam
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 2,149