31 maart 2022

MSC Cruises onthult rompontwerp MSC Euribia

MSC Euribia, het meest ecologisch geavanceerde schip in de vloot van MSC Cruises en het tweede schip met LNG-aandrijving dat in juni 2023 in de vaart komt, zal een duidelijk ander silhouet hebben dan haar zusterschepen in de Meraviglia-Plus-klasse. Ze krijgt een exclusief artwork ontworpen als een verbintenis van de rederij met de zee. De cruisemaatschappij schreef een exclusieve internationale ontwerpwedstrijd uit via Talent House om een uniek artwork te creëren voor de scheepsromp, geïnspireerd door de zee en haar belangrijke mariene ecosysteem. Het ontwerp zal permanent op de romp van het schip te zien zijn, en zo de aandacht vestigen op de stappen die het bedrijf zet op weg naar een groenere toekomst.

Er werden ontwerpen ingezonden vanuit 59 landen wereldwijd en de winnaar, de Duitse kunstenaar Alex Flaemig, werd donderdag bekendgemaakt. Flaemig krijgt de eer om met zijn kunstwerk de buitenkant van het schip te sieren, en een licht te werpen op de voortdurende inzet van het bedrijf voor het milieu en de belofte om tegen 2050 een netto nuluitstoot van broeikasgassen (BKG) te bereiken.

De ontwerpen van de vijf finalisten worden aan boord van het schip in een nieuwe galerij tentoongesteld.

Pierfrancesco Vago, Uitvoerend Voorzitter van de cruise divisie van MSC Group zei: “Als antwoord op de toenemende behoefte om de oceaan te beschermen voor toekomstige generaties, hebben we het onze missie gemaakt om onze schepen uit te rusten met de nieuwste en meest geavanceerde ecologische technologieën en oplossingen, waarvan MSC Euribia het beste van wat nu mogelijk is laat zien.” De wedstrijd voor het rompontwerp van ons nieuwste LNG-schip werd uitgeschreven om ons te helpen onze niet aflatende inzet voor het milieu over te brengen terwijl dit schip de wereld rondvaart. Het ontwerp van de heer Flaemig heeft deze boodschap van passie en toewijding voor het behoud van het mariene milieu en zijn complexe ecosysteem perfect gevat en doet een krachtige oproep tot actie aan iedereen die dit schip ziet om de zeeën te redden.”

Winnaar Alex Flaemig liet weten“Om mensen nog meer bewust te maken van deze unieke onderwaterwereld met zijn kostbare leven, heb ik grafisch een klein deel van dit ecosysteem op de romp van de MSC Euribia gezet. Wat voor mij belangrijk was, was niet alleen de weergave van de onderwaterwereld, maar ook een boodschap over hoe die wereld behouden moet blijven

Flaemig, afkomstig uit Dresden, Duitsland werd geïnspireerd door de mogelijkheid om de romp van de MSC Euribia te transformeren in een reusachtig, drijvend canvas om het belang van respect voor het milieu te benadrukken. Het ontwerp #SaveTheSea toont de unieke onderwaterwereld met zijn kostbare leven en verweeft de kleuren van de logo’s van MSC Cruises en MSC Foundation met elkaar tot een gradiënteffect dat de zeefauna en -flora over de romp schildert.

Flaemig legt verder uit“Ik wil ook tot uitdrukking brengen dat een intacte zee ook de basis is voor een gezond ecosysteem op het land. Ik wil dit benadrukken met de weergave van vogels, insecten en bladeren en niet in de laatste plaats met de wereldbol. Het blijft voor mij belangrijk om mensen te inspireren en aan te moedigen om mee te doen.” 

Het winnende kunstwerk werd gekozen uit vele andere van over de hele wereld door een panel van internationale juryleden waaronder zandkunstenaar Jben, bekend om zijn grootschalige efemere zandfresco’s die wegspoelen met het getij, architect Martin Francis en Pierfrancesco Vago, Uitvoerend Voorzitter van de cruise divisie van MSC Group.

 

Cruise met Carnival Elation vanuit Jacksonville – 5 nachten


Schip: Carnival Elation
Route: Jacksonville / Nassau / Half Moon Cay / Jacksonville
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 338

Cruise met Carnival Firenze vanuit Los Angeles (Long Beach) – 7 nachten


Schip: Carnival Firenze
Route: Los Angeles (Long Beach) / Puerto Vallarta / Mazatlan / Cabo San Lucas / Los Angeles (Long Beach)
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 718

Cruise met Carnival Sunrise vanuit Miami – 5 nachten


Schip: Carnival Sunrise
Route: Miami / Nassau / Princess Cays / Grand Turk / Miami
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 457

Cruise met Carnival Paradise vanuit Tampa – 5 nachten


Schip: Carnival Paradise
Route: Tampa / Mahogany Bay / Cozumel / Tampa
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 342

Cruise met Independence of the Seas vanuit Miami – 5 nachten


Schip: Independence of the Seas
Route: Miami / CocoCay / Cozumel / Miami
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 1,020

Cruise met Mariner of the Seas vanuit Galveston – 5 nachten


Schip: Mariner of the Seas
Route: Galveston / Puerto Costa Maya / Cozumel / Galveston
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 499

Cruise met Adventure of the Seas vanuit Port Canaveral – 6 nachten


Schip: Adventure of the Seas
Route: Port Canaveral / Grand Turk / Puerto Plata / CocoCay / Port Canaveral
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 944