19 februari 2022

MSC Cruises sluit zich aan bij Green Marine Europe Label

De cruise-divisie van de MSC Group heeft deze week aangekondigd toe te treden tot het Green Marine Europe Label en daarmee de eerste grote wereldwijde cruise rederij te worden die dit doet. Het Green Marine Europe Label is een vrijwillig milieu-certificeringsprogramma voor de maritieme industrie. Na het succes van het Noord-Amerikaanse milieucertificeringsprogramma van Green Marine, werd in 2020 het Europese initiatief gelanceerd om een ??mechanisme te creëren dat reders ondersteunt bij het aantonen van hun milieuprestaties op Europese schaal. Dit ondersteunt de belofte van de Cruise Division van de MSC Group om tegen 2050 netto-emissies te bereiken.

Om succes te garanderen, verbinden de twee merken van de divisie, MSC Cruises en het onlangs gelanceerde luxe-aanbod Explora Journeys, zich ertoe hun milieuprestaties jaarlijks te meten volgens de richtlijnen van het programma. De voortgang wordt bijgehouden met acht belangrijke prestatie-indicatoren: in het water levende invasieve soorten, vervuilende luchtemissies (SOx en PM), uitstoot van vervuilende lucht (NOx), uitstoot van broeikasgassen, olieachtige lozingen, afvalbeheer, onderwatergeluid en verantwoorde scheepsrecycling.

In de afgelopen jaren heeft MSC aanzienlijke vooruitgang geboekt op alle gebieden van haar cruiseactiviteiten dankzij de inzet van een aantal ultramoderne milieutechnologieën, brandstoffen en oplossingen. Deze omvatten al geavanceerde emissiecontrolesystemen, ballastwaterbehandelingssystemen en geavanceerde afvalwaterbehandelingssystemen, om er een paar te noemen. De eerste twee schepen van Explora Journeys, die momenteel in aanbouw zijn, zullen deze en andere milieuoplossingen bevatten.

De twee merken hebben zich evenzeer gecommitteerd om hun jaarlijkse milieuprestatieresultaten voor te leggen aan een externe geaccrediteerde verificatiepartij en deze te publiceren.

2050

Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van de cruisedivisie van MSC Group, zei: “Ook al hebben we de vele uitdagingen van de afgelopen twee jaar aangepakt, we zijn onze verantwoordelijkheden op de lange termijn nooit uit het oog verloren. In overeenstemming met onze toewijding aan duurzaamheid en onze belofte om tegen 2050 netto nul-emissies te bereiken, zal het Green Marine Europe Label ons helpen onze vooruitgang te demonstreren en deze te delen met onze gasten, de gemeenschappen die we bedienen en alle andere belanghebbenden. We gaan door met ons werk aan verschillende projecten die de ontwikkeling van groene brandstoffen en technologische oplossingen bestuderen, en we kijken ernaar uit om deze zo snel mogelijk tot leven te brengen.”

Het Green Marine Europe Label is het resultaat van een samenwerkingsverband van het Noord-Amerikaanse milieucertificeringsprogramma Green Marine, dat al tien jaar operationeel is, en de Surfrider Foundation, een toonaangevende NGO op het gebied van oceaan- en maritieme bescherming in de Europese Unie. De samenwerking is in 2019 tot stand gekomen en het programma is in het voorjaar van 2020 gelanceerd.

 

Cruise met MSC Opera vanuit Athene (Piraeus) – 7 nachten


Schip: MSC Opera
Route: Athene (Piraeus) / Katakolon / Corfu / Cephalonia / Bari / Santorini / Athene (Piraeus)
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,763

Cruise met MSC Musica vanuit Genua – 7 nachten


Schip: MSC Musica
Route: Genua / Cannes / Barcelona / Ibiza / Cagliari / Civitavecchia / Genua
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,013

Cruise met MSC Fantasia vanuit Civitavecchia – 7 nachten


Schip: MSC Fantasia
Route: Civitavecchia / Genua / Marseille / Tarragona / Valencia / Livorno / Civitavecchia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 923

Cruise met MSC World Europa vanuit Messina – 7 nachten


Schip: MSC World Europa
Route: Messina / Valletta / Barcelona / Marseille / Genua / Napels / Messina
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,723

Cruise met MSC Fantasia vanuit Genua – 7 nachten


Schip: MSC Fantasia
Route: Genua / Marseille / Tarragona / Valencia / Livorno / Civitavecchia / Genua
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,073

Cruise met MSC Seaview vanuit Civitavecchia – 7 nachten


Schip: MSC Seaview
Route: Civitavecchia / Palma de Mallorca / Barcelona / Cannes / Genua / La Spezia / Civitavecchia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,323

Cruise met MSC Fantasia vanuit Marseille – 7 nachten


Schip: MSC Fantasia
Route: Marseille / Tarragona / Valencia / Livorno / Civitavecchia / Genua / Marseille
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,733