10 maart 2022

MSC Cruises start bouw grootste cruiseterminal van Noord-Amerika

MSC Cruises meldt dat donderdag de bouw is gestart van haar nieuwe mega cruiseterminal van $350 miljoen in Miami. Het wordt bij de opening de grootste cruiseterminal van Noord-Amerika.

Het vier verdiepingen tellende gebouw met vier inschepingsdekken zal tot 36.000 passagiersbewegingen per dag kunnen accommoderen en biedt voldoende ligplaatsen om drie schepen van de nieuwste generatie tegelijkertijd te bedienen.

Het project zal MSC Cruises in staat stellen haar aanwezigheid op de Noord-Amerikaanse markt te versterken en meer internationale reizigers aan te trekken voor vakanties op zee in het Caribisch gebied.

De cruisedivisie van MSC Group en de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri kondigden in juli 2021 een samenwerking aan waarbij Fincantieri Infrastructure de ultramoderne faciliteit zou bouwen met een opvallend ontwerp van het  architectenbureau Arquitectonica.

De nieuwe terminal zal plaats bieden aan de grootste en meest milieuvriendelijke cruiseschepen van MSC Cruises, waaronder het huidige vlaggenschip, MSC Seashore, en de toekomstige door vloeibaar aardgas aangedreven World Class-schepen van de rederij. De meeste schepen die aanmeren bij de nieuwe terminal in Miami zullen kunnen worden aangesloten op het lokale elektriciteitsnet, in overeenstemming met de plannen van PortMiami om connectiviteit met walstroom mogelijk te maken.

De nieuwe terminal zal naar verwachting eind 2023 worden opgeleverd.

Zomer 2022:

Vanuit Miami en Orlando (Port Canaveral) zullen twee schepen van MSC Cruises Ocean Cay MSC Marine Reserve aandoen, het privé-eiland van het bedrijf op de Bahama’s. Op het eiland kunnen passagiers genieten van meer dan drie kilometer aan ongerepte, witte zandstranden en een verscheidenheid aan activiteiten zoals paddleboarden – overdag en ‘s avonds – kajakken en meer.

  • MSC Seashore, het vlaggenschip van het bedrijf, krijgt Miami als thuishaven en gaat afwisselende Oost- en West-Caribische routes aanbieden, waarbij altijd Ocean Cay wordt aangedaan;
  • MSC Divina zal vanuit haar thuishaven Port Canaveral cruisen naar Ocean Cay en Nassau met cruises van drie en vier nachten en Ocean Cay en Mexico met cruises van 7 nachten. MSC Divina biedt ook een cruise van 12 nachten aan het begin van het zomerseizoen, waarbij Jamaica, Aruba, Colombia, Panama, Costa Rica, Honduras en Ocean Cay worden aangedaan als bestemmingen.

Winter 2022-2023:

Het nieuwste schip van MSC Cruises, de MSC Seascape, zal haar eerste seizoen in Miami doorbrengen, samen met de MSC Divina, terwijl de MSC Meraviglia vanuit Port Canaveral zal varen.

  • MSC Seascape biedt 7-nachten routes vanuit PortMiami aan die de oostelijke Caraïben aandoen en daarbij stoppen bij Ocean Cay MSC Marine Reserve en Nassau op de Bahama’s, San Juan in Puerto Rico en Puerto Plata in de Dominicaanse Republiek. Er wordt ook gevaren naar de westelijke Caribbean naar de bestemmingen Ocean Cay MSC Marine Reserve, Cozumel in Mexico, George Town op de Kaaimaneilanden en Ocho Rios in Jamaica;
  • MSC Divina vaart vanuit PortMiami. Elke cruise doet Ocean Cay MSC Marine Reserve aan. Het schip biedt een reeks routes van 3 tot 10 nachten aan, met bezoeken aan Belize City (Belize), Isla de Roatan ( Honduras), Costa Maya (Mexico), Ocho Rios (Jamaica), Cartagena (Colombia), Colon (Panama) en Puerto Limon (Costa Rica);
  • MSC Meraviglia vaart vanuit de voor MSC Cruises nieuwe thuishaven Port Canaveral/Orlando. Het vaart cruises tussen 3 en 7 nachten naar het Caribisch gebied met bestemmingen als Nassau en Ocean Cay MSC Marine Reserve (Bahama’s), Costa Maya en Cozumel (Mexico ) en Belize-stad (Belize).

 

Cruise met MSC Opera vanuit Athene (Piraeus) – 7 nachten


Schip: MSC Opera
Route: Athene (Piraeus) / Katakolon / Corfu / Cephalonia / Bari / Santorini / Athene (Piraeus)
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,763

Cruise met MSC Musica vanuit Genua – 7 nachten


Schip: MSC Musica
Route: Genua / Cannes / Barcelona / Ibiza / Cagliari / Civitavecchia / Genua
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,013

Cruise met MSC Fantasia vanuit Civitavecchia – 7 nachten


Schip: MSC Fantasia
Route: Civitavecchia / Genua / Marseille / Tarragona / Valencia / Livorno / Civitavecchia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 923

Cruise met MSC World Europa vanuit Messina – 7 nachten


Schip: MSC World Europa
Route: Messina / Valletta / Barcelona / Marseille / Genua / Napels / Messina
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,723

Cruise met MSC Fantasia vanuit Genua – 7 nachten


Schip: MSC Fantasia
Route: Genua / Marseille / Tarragona / Valencia / Livorno / Civitavecchia / Genua
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,073

Cruise met MSC Seaview vanuit Civitavecchia – 7 nachten


Schip: MSC Seaview
Route: Civitavecchia / Palma de Mallorca / Barcelona / Cannes / Genua / La Spezia / Civitavecchia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,323

Cruise met MSC Fantasia vanuit Marseille – 7 nachten


Schip: MSC Fantasia
Route: Marseille / Tarragona / Valencia / Livorno / Civitavecchia / Genua / Marseille
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,733