21 juni 2021

MSC Opera bezoekt in 2022 27 maal Tunesië

MSC Cruises kondigde vandaag aan dat het Tunesië zal toevoegen aan haar afvaarten in de zomer van 2022. De MSC Opera bezoekt van april tot oktober 2022 de haven van La Goulette, nabij de hoofdstad Tunis in Tunesië. De rederij voegt daarmee Tunesië aan haar huidige geplande Middellandse Zee route toe voor in totaal 27 bezoeken.

Habib Ammar, de minister van Toerisme van Tunesië, en Foued Ben Othman, minister van Transport, hadden een ontmoeting met Pierfrancesco Vago, voorzitter van MSC Cruises, en de CEO van MSC Cruises, Gianni Onorato, op het hoofdkantoor in Genève om overeenstemming te bereiken over deze bezoeken.

Pierfrancesco Vago: “Tunesië is een prachtig en gastvrij land dat een speciale plaats inneemt in het hart van MSC Group, van vracht tot veerboten en cruises. En ik twijfel er niet aan dat het hebben van La Goulette op onze westelijke Middellandse Zee-route voor MSC Opera volgende zomer weer een geweldige attractie zal zijn voor veel van onze gasten die dit ongelooflijke land willen bezoeken. Er is zoveel te zien en te genieten, zoals het UNESCO-werelderfgoed van oude archeologische wonderen in Carthago, het charmante en pittoreske dorpje Sidi Bou Said en de medina van Tunis met zijn honderden monumenten, paleizen, moskeeën en fonteinen.”

MSC Cruises en het Tunesische Ministerie van Toerisme gaan ook samen werken aan specifieke toekomstige communicatieprogramma’s, met name in Italië, Frankrijk en Duitsland, om de aantrekkelijkheid van Tunesië als bestemming en cruises te promoten.

Tunis en La Goulette

Tunesië wordt al enige tijd niet meer bezocht door de grote rederijen. Sinds 2015 schrapten veel rederijen, en ook MSC Cruises, het land Tunesië uit hun routes vanwege de grote politieke onrusten en het uitroepen van de noodtoestand door de regering.

Incidenteel werd het land vóór de Corona-pandemie weer bezocht door kleinere cruiseschepen.

 

Cruise met MSC Opera vanuit Genoa – 6 nachten


Schip: MSC Opera
Route: Genoa / Kreta / Santorini / Bari
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 359