06 mei 2021

MSC Seashore krijgt 18 bars en lounges en 9 restaurants

MSC Cruises heeft donderdag meer details bekendgemaakt over de nieuwe gastronomische ervaring aan boord van het aanstaande vlaggenschip, de MSC Seashore, welke op 31 juli 2021 in de vaart komt. Het schip krijgt 18 bars en lounges, waaronder 12 binnen en 6 buitenlocaties, 5 specialiteitenrestaurants en 4 a la carte restaurants met wereldwijd geïnspireerde menu’s. De Mediterrane cruisemaatschappij wil daarmee zelfs de meest veeleisende fijnproevers tevreden stellen.

Verbinding met de zee

Volgens MSC Cruises is de MSC Seashore veel meer dan een simpele vernieuwing van het originele prototype. 65% van de openbare ruimtes van het schip is volledig opnieuw ontworpen om de ervaring aan boord verder te verrijken. Zo bevat het 13.000 m2 buitenruimte en meer zitplaatsen om gasten echt met de zee te verbinden. Verder zijn er nog meer mogelijkheden om te eten en drinken met nieuwe bars en restaurants.

“We hebben de gastronomische beleving op MSC Seashore naar een hoger niveau getild met zorgvuldig overwogen nieuwe opties, zowel buiten als binnen, die geschikt zijn voor dit spectaculaire vlaggenschip”, aldus Jacques Van Staden, vice-president van Food & Beverage. “Het doel van ons getalenteerde in-house culinaire team is om voor iedereen iets te creëren en een gevarieerd scala aan uitstekende internationale culinaire ervaringen te bieden. We zijn er zeker van dat de nieuwe eetconcepten en het ongelooflijke aanbod aan restaurants en bars zullen zorgen voor een onvergetelijke gastronomische ervaring voor gasten van MSC Seashore. “

Vier grote restaurants

Het schip beschikt over vier grote restaurants, waaronder een speciaal restaurant voor Aurea-gasten, dat mediterrane en internationale specialiteiten serveert in een stijlvolle omgeving. Menu’s veranderen elke dag en er worden gerechten geserveerd voor ontbijt, lunch en diner.

Voor meer informeel dineren is het Marketplace Buffet ook opnieuw ontworpen om gasten het gevoel te geven dat ze zich op een echte markt bevinden. Het heeft drie verschillende ruimtes met verschillende ontwerpen en sferen – Il Mercato, La Piazza en La Trattoria. Bovendien beschikt het buffet nu over een nieuw buiteneetgedeelte als onderdeel van de Sky Bar. Dit als als aanvulling op de 1.100 zitplaatsen binnenshuis, die ook comfortabele loungestoelen heeft, waardoor het de perfecte plek is voor een cocktail met uitzicht op zee.

Daarnaast is het MSC Yacht Club-restaurant uitgebreid en biedt het een gastronomisch privérestaurant voor ontbijt, lunch en diner met een à-la-cartemenu met specialiteiten van de chef die dagelijks verandert. Het bevat een ruime keuze aan gastronomische gerechten aangevuld met een uitgebreide wijnkaart.

Herontworpen Chef’s Court

MSC Seashore zal ook een nieuwe locatie introduceren voor haar Chef’s Court. Dek 8 wordt een echte bestemming voor eten en drinken met 5 specialiteitenrestaurants. Elke locatie serveert haar eigen menu met internationale smaken in een wisselend decor.

De vijf specialiteitenrestaurants zijn:

  • HOLA ! Tacos & Cantina – Voor het eerst aan boord van de Seaside-generatie en voor de tweede keer in de vloot, bevat MSC Seashore het Latijns-Amerikaanse en Mexicaans geïnspireerde familierestaurant, waar gasten kunnen genieten van een aantal streetfood-specialiteiten en een uitgebreide lijst met tequila’s en mescals.
  • Butcher’s Cut met nieuwe eetruimte in de buitenlucht. Dit steakhouse in Amerikaanse stijl serveert geselecteerde Linz-erfgoed Angus-rundvlees voor zowel de kleine als de grote trek. Gasten kunnen zichzelf trakteren op een menu vol sappige steaks, gecombineerd met hun favoriete wijnen of cocktails. De nieuwe eetruimte in de buitenlucht biedt gasten de volledige MSC Seashore-ervaring, met frisse lucht en uitzicht op zee.
  • Kaito Sushi Bar met nieuwe lopende band. Voor de eerste keer in de vloot zal de Kaito sushi bar een lopende band bevatten waar gasten naar believen kunnen kiezen uit de meest verse sushi, sashimi, tempura en meer. Deze locatie biedt authentieke Aziatische gerechten, bereid voor de gasten met alleen met verse ingrediënten.
  • Kaito Teppanyaki – Een interactieve eetervaring, met acht grills en meer zitplaatsen om nog meer gasten te ontvangen. De chef-koks koken met flair op een open grill. Dit wordt het grootste teppanyaki-restaurant op elk MSC Cruises-schip.
  • Ocean Cay – Dit luxe visrestaurant serveert een menu met visschotels en andere gerechten, gemaakt met verse ingrediënten en aangevuld met een wijnkaart.

Bars voor alle gelegenheden

Onder de vele nieuwe voorzieningen aan boord van MSC Seashore bevinden zich tal van bars en lounges waar gasten kunnen genieten van een drankje, hapje of van de meer dan 16 uur aan entertainment per dag.

Enkele van de hoogtepunten van het nieuwe aanbod zijn:

  • NIEUW: The Wine Cellar – een gloednieuw concept, deze locatie omvat een spectaculaire doorloopwijnkelder en oenologische proeverij.
  • Voor een panoramisch uitzicht op zee moet je zijn in de Sky Bar, een bar voor cocktails, of de Horizon Bar met comfortabele loungestoelen in de buitenlucht op dek 19.
  • The Sports Bar – deze klassieke sportbar heeft nu een nieuwe biljartkamer en leuke sportmemorabilia.
  • NIEUW: Chef’s Court Cocktail Bar – gelegen in het nieuwe Chef’s Court-gebied in het hart van het schip. In deze nieuw ontworpen welkomstbar kunnen gasten genieten van een verfijnde pre-diner cocktail
  • NIEUW: The Uptown Lounge – een pianolounge en bar, een bar om te ontspannen na het diner terwijl je luistert naar livemuziek
  • Aurea-gasten kunnen terecht in de MSC Aurea Bar van het Top 19 Solarium, met een loungeruimte in de buitenlucht en een bar.

Andere terugkerende MSC-favorieten zijn onder meer Venchi 1878 Gelato en Venchi 1878 Chocolate and Coffee Bar en de Champagne Bar, Shine Bar en Seashore Bar, allemaal gelegen in het Atrium, het belangrijkste sociale centrum van het schip.