24 oktober 2022

MSC World Europa overgedragen aan MSC Cruises

MSC Cruises en scheepswerf Chantiers de l’Atlantique vierden vandaag de oplevering van MSC World Europa, ‘s werelds grootste LNG-aangedreven cruiseschip en één van de eerste met brandstofceltechnologie. De ceremonie bezegelde een succesvolle samenwerking tussen de twee bedrijven, die heeft geleid tot de bouw van het meest innovatieve en milieuvriendelijke cruiseschip tot nu toe voor de MSC Cruises vloot.

Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van de cruisedivisie van MSC Group: “We zijn trots om onze vloot MSC World Europa te verwelkomen, ons 20e schip en het eerste dat op LNG wordt aangedreven. Dit baanbrekende schip vertegenwoordigt de volgende fase in onze reis naar netto nul uitstoot en duurzaam cruisen. Het is het symbool van onze niet-aflatende toewijding aan beide.

“MSC World Europa vertegenwoordigt een grote stap voorwaarts voor onze cruise-divisie, de hele MSC-groep en onze industrie, met een reeks ongekende innovaties op het gebied van milieu- en maritieme technologieën, ontwerp en gast functies. Dit is het resultaat van meer dan vier jaar werk tussen ons, de bouwers Chantiers de l’Atlantique en tal van toonaangevende leveranciers van de volgende generatie milieu- en maritieme technologieën en oplossingen, evenals vele duizenden uren training voor degenen aan boord en in havens.”

Vago concludeert: “Nu hebben we meer dan ooit een nauwere samenwerking nodig van leveranciers, regeringen en anderen om onze voortdurende investering aan te vullen en verdere stappen te zetten in de richting van de toekomst zonder uitstoot, die we allemaal wensen. De innovatieve technologieën die we hier creëren om op onze schepen te gebruiken, kunnen de hele samenleving ten goede komen, niet alleen de cruise-industrie of de scheepvaartsector in het algemeen.”

 

Laurent Castaing, General Manager van Chantiers de l’Atlantique, zei: “We hebben een nieuwe fase in de cruise-industrie bereikt met MSC World Europa, het grootste schip ooit gebouwd voor een Europese reder. Ze is uitgerust met de nieuwste technologieën om de passagiers een ongekende vaarervaring te bieden. Vanuit technologisch oogpunt presenteert MSC World Europa, dat is uitgerust met een voortstuwingssysteem op vloeibaar aardgas (LNG), een nieuw prestatie- en efficiëntieniveau van de cruise-industrie. Dit is een belangrijke mijlpaal in het minimaliseren van de uitstoot, aangezien MSC World Europa het minst uitstotende schip van de hele cruise-industrie is.”

Routes

MSC World Europa zal half november gedoopt worden in Qatar, waarna ze als hotelschip ingezet zal worden tijdens het FIFA WK Voetbal. Daarna vaart het schip de gehele winter in het Midden-Oosten zoals Dubai, Abu Dhabi en Sir Bani Yas eiland. Vanaf eind maart vaart de MSC World Europa naar de Middellandse Zee waar ze cruises van 8 dagen aanbiedt in en naar Genua, Valletta, Barcelona en Marseille.

 

Cruise met MSC Fantasia vanuit Marseille – 7 nachten


Schip: MSC Fantasia
Route: Marseille / Tarragona / Valencia / Livorno / Civitavecchia / Genua / Marseille
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,733

Cruise met MSC Musica vanuit Barcelona – 7 nachten


Schip: MSC Musica
Route: Barcelona / Ibiza / Cagliari / Civitavecchia / Genua / Cannes / Barcelona
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,023

Cruise met MSC Seaside vanuit Valencia – 7 nachten


Schip: MSC Seaside
Route: Valencia / Marseille / Genua / Civitavecchia / Palermo / Ibiza / Valencia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,163

Cruise met MSC Divina vanuit Civitavecchia – 7 nachten


Schip: MSC Divina
Route: Civitavecchia / Mykonos / Izmir / Santorini / Napels / Civitavecchia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,233

Cruise met MSC Lirica vanuit Ancona – 7 nachten


Schip: MSC Lirica
Route: Ancona / Marghera / Kotor / Mykonos / Mykonos / Santorini / Ancona
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,583