21 juni 2022

MSC World Europa rondt proefvaart af en MSC Euribia naar afbouwdok

MSC Cruises en Chantiers de l’Atlantique vierden afgelopen weekend twee belangrijke mijlpalen voor de eerste twee LNG-schepen van MSC Cruises, beide in aanbouw in Saint-Nazaire, Frankrijk.

MSC World Europa, het eerste LNG-schip dat zich bij de vloot van de cruisemaatschappij voegt, heeft haar eerste reeks proefvaarten in de Atlantische Oceaan voltooid. Waaronder het testen van de prestaties van de scheepsmotoren, wendbaarheid, brandstofverbruik, veiligheidssystemen, snelheid en remafstanden. MSC World Europa zal bij haar oplevering het grootste LNG-aangedreven cruiseschip ter wereld zijn.

Ondertussen werd de MSC Euribia uitgevaren en is nu verplaatst naar een nat dok om verder te werken aan het schip, voordat ze zich in juni 2023 ook bij de vloot van MSC Cruises voegt.

 

LNG

MSC heeft € 3 miljard geïnvesteerd in drie LNG-aangedreven cruiseschepen. Naast bovengenoemde schepen zal op de Chantiers de l’Atlantique-werf in Saint-Nazaire de bouw van het derde schip volgend jaar beginnen. Dit zal een World Class II schip zijn, een verbetering van MSC World Europa.

Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van de cruisedivisie van MSC Group, zei: “We hebben vorig jaar een belangrijke belofte gedaan om tegen 2050 een netto-nuluitstoot van broeikasgassen te bereiken, waardoor de cruise-industrie op weg is naar decarbonisatie. MSC World Europa en MSC Euribia zullen een fundamentele rol spelen in deze reis.

“LNG is de schoonste scheepsbrandstof die momenteel op grote schaal beschikbaar is en die de uitstoot aanzienlijk vermindert en ook compatibel is met toekomstige alternatieve brandstofoplossingen waarvoor we actief investeren in onderzoek en ontwikkeling, waaronder een proef LNG-aangedreven vaste-oxidebrandstofcel aan boord van de MSC World Europa. . Als bio- of synthetisch LNG vandaag op grote schaal beschikbaar zou zijn, zouden onze beide nieuwbouw vanaf de eerste dag kunnen werken zonder emissies.”

MSC World Europa – cruise-ervaring van de volgende generatie

MSC World Europa is het eerste schip in de baanbrekende MSC World Class, een gloednieuwe klasse schepen die een volledig nieuw concept introduceert. Ze biedt plaats aan maximaal 6.762 passagiers.

Het baanbrekende ontwerp heeft een Y-vormig achterschip dat leidt naar de indrukwekkende 104 meter lange halfopen halfoverdekte Europa Promenade met adembenemend uitzicht op de oceaan. Gloednieuwe balkonhutten kijken uit op de promenade, die een opvallend architectonisch middelpunt heeft in de vorm van The Venom Drop @ The Spiral, een 11-dekken hoge glijbaan.

MSC World Europa maakt zijn debuut in de Arabische Zee in de winter van 2022/23, waarbij MSC Cruises zijn grootste capaciteit ooit in het Midden-Oosten zal inzetten voor het seizoen. Het schip zal tussen december 2022 en maart 2023 8-daagse cruises maken van Dubai naar Abu Dhabi en Sir Bani Yas Island in de Verenigde Arabische Emiraten, Dammam in Saoedi-Arabië en Doha in Qatar voordat het terugkeert naar Dubai.

MSC World Europa gaat in maart 2023 naar de Middellandse Zee en vaart daar 8-daagse cruises die de Italiaanse havens van Genua, Napels en Messina aandoen, evenals Valletta (Malta), Barcelona in Spanje en Marseille in Frankrijk.

Cruise met MSC Fantasia vanuit Marseille – 7 nachten


Schip: MSC Fantasia
Route: Marseille / Tarragona / Valencia / Livorno / Civitavecchia / Genua / Marseille
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,733

Cruise met MSC Musica vanuit Barcelona – 7 nachten


Schip: MSC Musica
Route: Barcelona / Ibiza / Cagliari / Civitavecchia / Genua / Cannes / Barcelona
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,023

Cruise met MSC Seaside vanuit Valencia – 7 nachten


Schip: MSC Seaside
Route: Valencia / Marseille / Genua / Civitavecchia / Palermo / Ibiza / Valencia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,163

Cruise met MSC Divina vanuit Civitavecchia – 7 nachten


Schip: MSC Divina
Route: Civitavecchia / Mykonos / Izmir / Santorini / Napels / Civitavecchia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,233

Cruise met MSC Lirica vanuit Ancona – 7 nachten


Schip: MSC Lirica
Route: Ancona / Marghera / Kotor / Mykonos / Mykonos / Santorini / Ancona
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,583