17 februari 2022

MSC World Europa vanaf volgende winter gevestigd in de VAE

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zullen de volgende winter de thuishaven zijn voor het grootste en meest milieuvriendelijke cruiseschip in de vloot van MSC Cruises, MSC World Europa. De rederij gaat voor het vaarseizoen 2022/23 in de Golfregio ook een tweede schip, MSC Opera, inzetten.

De aankondiging werd gedaan door Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises, na de officiële opening van een nieuwe steiger voor cruiseschepen bij Sir Bani Yas Eiland door Zijne Hoogheid Sheikh Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, de vertegenwoordiger van de vorst in de Al Dhafra-regio van de VAE.

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises, zei: “De VAE is een zeer belangrijke markt voor ons en volgende winter gaan we onze nieuwste toevoeging aan onze vloot – MSC World Europa – inzetten en onze capaciteit vanaf dit jaar verder vergroten met de introductie van een tweede schip, MSC Opera, als erkenning voor de steeds groeiende status van de regio in de cruisesector”

“MSC World Europa zal de cruise-ervaring opnieuw definiëren met een verscheidenheid aan nooit eerder vertoonde voorzieningen. Het schip zal een extra boost zijn voor de toeristenindustrie van de VAE. Het schip zal veel internationale passagiers van over de hele wereld aantrekken, vooral uit Europa, en we hopen ook veel belangstelling te zien van gasten van de Gulf Cooperation Council, met name de VAE.

“Een van onze nieuwste schepen MSC Virtuosa wordt momenteel ingezet in de Arabische Golf en hoewel er aan wal uitdagingen zijn in verband met de wereldwijde pandemie, hebben we nauw samengewerkt met de autoriteiten in de hele regio om de gezondheid en veiligheid van onze passagiers en bemanning te waarborgen. en de gemeenschappen die het schip bezoekt. De combinatie van maatregelen aan boord en die aan de wal zijn buitengewoon effectief geweest, zoals blijkt uit het feit dat de MSC Virtuosa een van onze best presterende schepen is tijdens het winterseizoen.”

Inzet in de Arabische Golf

MSC Virtuosa zal op 26 maart haar geplande cruises in de VAE beëindigen en tussen 2 april en 25 juni 2022 worden vervangen door MSC Bellissima. Dit is de eerste keer dat MSC Cruises haar vaarseizoen in de Golf verlengt en voorjaarsvakanties op zee aanbiedt .

MSC World Europa is vanaf december gevestigd in de VAE en biedt cruises van 7 nachten van Dubai en Abu Dhabi naar Sir Bani Yas Island, Dammam in Saoedi-Arabië en Doha in Qatar.

MSC Opera biedt een ander reisschema van 7 nachten vanuit Dubai en Abu Dhabi, waarbij ook Sir Bani Yas Island wordt aangedaan. Passagiers kunnen vervolgens Oman ontdekken met een bezoek aan de hoofdstad Muscat, een van de oudste steden in het Midden-Oosten, en Khasab, de meest noordelijke stad van het land. De cruise eindigt met een overnachting in Dubai om passagiers voldoende tijd te geven om de metropool te verkennen.

Over MSC World Europa

MSC World Europa is momenteel in aanbouw op de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in Saint-Nazaire, Frankrijk en zal in oktober 2022 worden opgeleverd voordat ze koers zet naar de Arabische Golf om cruises uit te voeren van december tot maart 2023.

Het schip kan maximaal 6.762 passagiers huisvesten. Het heeft een brutotonnage van 205.700 en een lengte van 333,3 meter. Het schip zal worden aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG), het eerste schip in de vloot van MSC Cruises dat de schoonste brandstof gebruikt die momenteel op grote schaal beschikbaar is voor oceaancruiseschepen.

MSC Cruises deelt de ambitie van de VAE om tegen 2050 netto nul-emissies te bereiken en de LNG-aangedreven MSC World Europa vormt een belangrijke mijlpaal in de strategie van het bedrijf om zijn doel om de CO2-uitstoot uit te bannen, te bereiken.

 

Cruise met MSC Seascape vanuit Miami – 7 nachten


Schip: MSC Seascape
Route: Miami / Ocho Rios / George Town / Cozumel / Ocean Cay / Miami
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 784

Cruise met MSC Grandiosa vanuit Napels – 7 nachten


Schip: MSC Grandiosa
Route: Napels / Livorno / Marseille / Barcelona / La Goulette / Palermo / Napels
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,083