13 oktober 2022

MSC World Europa versterkt eet- en drinkervaring via nieuwe samenwerkingen

MSC Cruises maakte donderdag twee nieuwe samenwerkingen bekend die het eet- en drinkaanbod aan boord van het nieuwe vlaggenschip van de cruisemaatschappij, de MSC World Europa, moet gaan verrijken.

Sterrenchef, tv-persoonlijkheid en auteur Niklas Ekstedt ontwikkelde in samenwerking met MSC Cruises het menu van het specialiteitenrestaurant Chef’s Garden Kitchen, waarbij de nadruk ligt op natuurlijke ingrediënten en een ‘farm-to-ocean’-ethos. Dit nieuwe restaurant beschikt over de allereerste hydrocultuurtuin op zee. Ekstedts creaties worden door de chef-kok bereid in een open keuken met op de achtergrond een panoramisch uitzicht op zee.

Ondertussen werkte de bekroonde meesterbrouwer Teo Musso, de oprichter van de Baladin Farm Brewery, samen met MSC Cruises aan een op maat gemaakte serie ambachtelijke MSC-bieren die op zee zullen worden gebrouwen in de compleet uitgeruste microbrouwerij van het schip. De brouwerij zal deze serie ‘Oceanic’-bieren, gemaakt met ontzilt zeewater, exclusief aan boord produceren en serveren. De collectie bestaat uit een pils, een bitter en een witbier, die samen met klassieke pubsnacks kunnen worden genuttigd.

CHEF’S GARDEN KITCHEN – NATUUR ALS UITGANGSPUNT

De Chef’s Garden Kitchen biedt passagiers verse en seizoensgebonden smaken, waarbij de natuur als uitgangspunt dient. Tot de hoogtepunten op het menu behoren ceviche van sint-jakobsschelp, ingelegde koolrabi, spar, rode bosbessen en grapefruit of als hoofdgerecht gebakken langoustinestaartjes, wortels, vingerlimoen en geïnfuseerde bouillon, met ter afronding een dessert van meringue, duindoorn, witte chocolade en verbena.

MASTERS OF THE SEA – AMBACHTELIJKE BIEREN 

‘Masters of the Sea’ is al jarenlang een populaire plek om een hapje te verorberen en te genieten van de uitgebreide bierkaart. Voor de allereerste keer is deze pub nu echter uitgerust met een eigen brouwerij aan boord. MSC Cruises heeft hiervoor een partner gekozen die de complexiteit van het brouwen onder ingewikkelde omstandigheden begrijpt, maar ook iemand die de visie en filosofie van het merk begrijpt.

 

EEN GROOT AANBOD AAN RESTAURANTS, BARS EN LOUNGES

MSC World Europa biedt nog zeven gloednieuwe bar- en loungeconcepten en nieuwe eetgelegenheden. Dit zijn:

  • NIEUW! Coffee Emporium. Een hippe en moderne koffiehuis voor echte koffieliefhebbers.
  • NIEUW! Raj Polo Tea House doet een stap terug in de tijd naar het India van rond 1900. Indiase en Engelse theetradities komen hier samen in een ontspannende tropische omgeving.
  • NIEUW! The Gin Project is een plek die ginliefhebbers niet mogen overslaan. Ze kunnen hier terecht voor meer dan 70 ambachtelijke gins en klassieke cocktails die deskundig worden bereid door gin-tenders met behulp van een authentieke Crawley’s shaker.
  • NIEUW! Elixir – Mixology Bar is dé bar voor coole en edgy cocktails waar deskundige mixologen handgemaakte brouwsels creëren, waaronder Fever Tree-mixers.
  • NIEUW! Fizz – Champagne Bar is een speciale weelderige lounge waar van champagne kan worden genoten. 
  • NIEUW! La Pescaderia biedt een selectie verse vis en schaaldieren in een marktachtige omgeving, compleet met een presentatie van verse vis, waar passagiers een hele vis kunnen uitzoeken of kunnen kiezen uit een selectie afhaalopties. Het restaurant bereidt traditionele vis- en schaaldiergerechten, aangevuld met een verscheidenheid aan mediterrane hapjes (‘mezze’), en beschikt ook over een terras.
  • NIEUW! Luna Park Pizza & Burger is een informeel buffet voor alle leeftijden. De interactieve ervaring omvat familiespelletjes en een speels menu met klassieke Amerikaanse gerechten, van ‘coney dogs’ (een soort hot dogs) en gezouten pretzels tot funnel cake (een gefrituurde zoete lekkernij).

MSC World Europa verwelkomt haar eerste gasten in december 2022. Het schip brengt haar inaugurele seizoen door in de Arabische Golfregio. Daar biedt het een zonnige wintercruise-ervaring via tochten van 7 nachten vanuit Dubai. Het schip vaart naar de nabijgelegen metropool Abu Dhabi en dan verder naar Sir Bani Yas Island, Dammam in Saoedi-Arabië en Al Ahsa-oase, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Vervolgens wordt koers gezet naar Doha in Qatar, voordat wordt teruggekeerd naar Dubai met overnachting. 

Op 25 maart 2023 vertrekt MSC World Europa uit Dubai en zet zij koers naar de Middellandse Zee. In de zomer van 2023 zal ze cruises van 7 nachten aanbieden die aanmeren in de Italiaanse havens van Genua, Napels en Messina, en ook in Valletta op Malta, Barcelona in Spanje en Marseille in Frankrijk.

Cruise met MSC Fantasia vanuit Genua – 7 nachten


Schip: MSC Fantasia
Route: Genua / Marseille / Tarragona / Valencia / Livorno / Civitavecchia / Genua
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,073

Cruise met MSC Seaview vanuit Civitavecchia – 7 nachten


Schip: MSC Seaview
Route: Civitavecchia / Palma de Mallorca / Barcelona / Cannes / Genua / La Spezia / Civitavecchia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,323

Cruise met MSC Fantasia vanuit Marseille – 7 nachten


Schip: MSC Fantasia
Route: Marseille / Tarragona / Valencia / Livorno / Civitavecchia / Genua / Marseille
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,733

Cruise met MSC Musica vanuit Barcelona – 7 nachten


Schip: MSC Musica
Route: Barcelona / Ibiza / Cagliari / Civitavecchia / Genua / Cannes / Barcelona
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,023

Cruise met MSC Seaside vanuit Valencia – 7 nachten


Schip: MSC Seaside
Route: Valencia / Marseille / Genua / Civitavecchia / Palermo / Ibiza / Valencia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,163

Cruise met MSC Divina vanuit Civitavecchia – 7 nachten


Schip: MSC Divina
Route: Civitavecchia / Mykonos / Izmir / Santorini / Napels / Civitavecchia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,233