14 februari 2022

Mein Schiff Herz na twee jaar terug in de vaart

Op deze Valentijnsdag brengt TUI Cruises het bericht dat het oudste schip in de vloot, Mein Schiff Herz, terug in de vaart komt vanaf 3 april 2022. Haar eerste cruise start vanaf Las Palmas op Gran Canaria. Voordat ze dit doet, wordt het schip in een werf nog voorzien van laatste updates. In 2019 kreeg ze een grotere renovatie.

Vorig jaar maakte de rederij bekend dat Mein Schiff Herz over een jaar, in april 2023, de vloot zal verlaten. Het schip gaat daarna varen voor Marella Cruises.  Het schip biedt de komende maanden vaart Mein Schiff Herz vanaf bijvoorbeeld Palma de Mallorca 8 verschillende routes aan deze maanden door de Westelijke Middellandse Zee en het Oostelijk deel van de Middellandse Zee. Andere steden vanwaar vandaan ze zal varen zijn Kreta en Malaga.

Vanaf begin november gaat het schip cruises aanbieden vanaf de Canarische Eilanden naar de Azoren en de Kaapverdische Eilanden. Op 6 april 2023 start de laatste cruise vanaf Tenerife die 10 dagen later in Palma de Mallorca zal eindigen (vanaf €1579 per persoon).

MV Mercury

De Mein Schiff Herz werd opgeleverd in 1997 als de MV Mercury voor Celebrity Cruises. Later in 2008 de Celebrity Mercury genoemd. In 2011 kwam ze in de vloot van het Duitse TUI Cruises. Na een grote renovatie kreeg ze de naam Mein Schiff 2. Doordat echter in 2019 een nieuwbouwschip in de vloot kwam bij TUI met de naam Mein Schiff 2 werd de verwarring compleet en kreeg de oude Mein Schiff 2 de naam Mein Schiff Herz.