07 februari 2023

Mein Schiff Herz neemt afscheid van haar fans

De laatste cruises van de Mein Schiff Herz van TUI Cruises gaan nu van start: Mein Schiff Herz zal afscheid nemen met cruises rond de Canarische Eilanden, met tussenstops op de Kaapverdische eilanden of de Azoren. Als onderdeel van een make-over in 2019 kregen sommige ruimtes een nieuwe look, die je nu voor het laatst zal kunnen ontdekken.

Het schip kwam in 2022 in de vloot van het Duitse TUI Cruises als de toenmalige Mein Schiff 2. Doordat er een nieuwbouw Mein Schiff 2 werd opgeleverd in 2019, kreeg ze een andere naam: de Mein Schiff Herz. In 1997 kwam ze in de vaart als MV Mercury voor Celebrity Cruises, en later omgedoopt tot Celebrity Mercury.

In februari 2022 maakte de rederij bekend dat Mein Schiff Herz in april 2023 haar laatste cruise zou gaan maken. Op 6 april 2023 start deze cruise vanaf Tenerife die 10 dagen later in Palma de Mallorca zal eindigen (vanaf €1099 per persoon). Daarna zal het schip naar het Britse Marella Cruises gaan om voor hen te gaan varen.

Afscheidsverrassingen aan boord

De rederij maakt de laatste reizen iets bijzonderder met een aantal verrassingen aan boord. Zo zijn er speciaal samengestelde afscheidscocktails en treden gastartiesten op die op gepaste wijze afscheid willen nemen van Mein Schiff Herz. Ook sterrenchef Theodor Falser maakte van de gelegenheid gebruik om persoonlijk afscheid te nemen van Mein Schiff Herz en toverde opnieuw buitengewone gerechten met een Italiaanse traditie aan boord in restaurant La Spezia.