09 mei 2023

Nieuw cruiseschip Oceania Cruises Vista gedoopt in Malta

Oceania Cruises heeft maandagavond haar nieuwste cruiseschip Vista gedoopt tijdens een ceremonie in Valletta, Malta. Dat gebeurde tijdens een feestelijke ceremonie met de Italiaans-Amerikaanse chef-kok, auteur, restaurateur en met een Emmy bekroonde foody Giada De Laurentiis als doopmoeder in de hoofdrol. Er was tevens een exclusief optreden van de met een Grammy- en Emmy-bekroonde muzikant Harry Connick, Jr..

“We hebben reikhalzend uitgekeken naar deze historische dag waarop we ons eerste nieuwe schip in meer dan tien jaar dopen en de weg vrijmaken voor een opwindende toekomst”, aldus Frank A. Del Rio, president van Oceania Cruises. “Deze prachtige ceremonie sluit perfect aan bij Vista’s onberispelijke ervaring aan boord, met een verbluffend ontwerp, uitzonderlijk entertainment, eersteklas service en innovatieve culinaire hoogstandjes. We zijn onze teamleden en partners wereldwijd zo dankbaar dat ze onvermoeibaar hebben gewerkt om ons naar dit grootse debuut van Vista te brengen.”

Vista is 241 meter lang, heeft een bruto tonnage van 67.000 en een capaciteit van 1.200 passagiers bij dubbele bezetting. Het heeft daarmee een personeelsratio met twee bemanningsleden voor elke drie passagiers. Ze beschikt ook over de ruimste standaard hutten op zee en nieuwe Concierge Level Veranda hutten voor individuele reizigers. Alle hutten aan boord beschikken over een balkon. Verder bevat het 8 bars, lounges en entertainment locaties plus de Aquamar Spa + Vitality Centre en Aquamar Spa Terrace.

“Ik ben zo vereerd dat ik ben gekozen als meter van dit ongelooflijke nieuwe schip en dat ik deel mag uitmaken van deze glorieuze avond op Malta”, aldus Giada De Laurentiis. “Van verbazingwekkende culinaire ervaringen tot doordachte details, Vista is echt een droomschip. Proost op dit eerste seizoen en op iedereen die aan boord van haar vaart.”

Vista beschikt over 11 culinaire locaties aan boord, waaronder drie die nieuw zijn voor Vista. Het gaat om Aquamar Kitchen, met een scala aan op wellness geïnspireerde gerechten; The Bakery at Baristas, met versgebakken gebak; en een nieuw specialiteitenrestaurant Ember.

Als doopmoeder zal De Laurentiis twee gerechten creëren die geserveerd zullen worden in Toscana, het authentieke Italiaanse specialiteitenrestaurant evenals in The Grand Dining Room, het hoofdrestaurant van de rederij.

Gasten bij de doopceremonie werden getrakteerd op de openingsvoorstelling van ‘Into the Night’, Vista’s dansshow onder leiding van de beroemde ‘Dancing with the Stars’-danseres en choreograaf Britt Stewart. Daarna betrad De Laurentiis het podium om officieel Vista te dopen door de ceremoniële champagnefles kapot te laten slaan op de scheepsromp. De aanwezigen werden daarna getrakteerd op een concert van de liveperformer Connick. De avond werd afgesloten met feestelijk vuurwerk boven de historische haven van Valletta.

Na de 8-daagse doopcruise zal Vista op 13 mei haar eerste reis met betalende passagiers maken van Rome naar Venetië. Daarna start haar inaugurele zomer in de Middellandse Zee. In september vaart ze naar Canada en New England voordat ze vanuit haar thuishaven Miami naar het zuiden trekt voor een reeks winterroutes waarbij ze Mexico, Bermuda en de Caraïben verkent.

Vista zal het zomerseizoen 2024 doorbrengen met een reeks Grand Voyages in de oostelijke Middellandse Zee, de Egeïsche Zee en de Adriatische Zee, waarbij ze havens in Italië, Turkije, Griekenland en de Heilige Landen zal aandoen.

 

Cruise met Nautica vanuit Boston – 7 nachten


Schip: Nautica
Route: Boston / Newport / Atlantic Ocean Cruising / St. Georges / St. Georges / Hamilton / Hamilton / Atlantic Ocean Cruising… Meer
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 2,149

Cruise met Nautica vanuit Boston – 7 nachten


Schip: Nautica
Route: Boston / Newport / Atlantic Ocean Cruising / St. Georges / St. Georges / Hamilton / Hamilton / Atlantic Ocean Cruising… Meer
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 2,239

Cruise met Regatta vanuit Los Angeles – 7 nachten


Schip: Regatta
Route: Los Angeles / Santa Barbara / Pacific Ocean Cruising / San Francisco / San Francisco / Pacific Ocean Cruising / Ensenada / Los Angeles
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,959