17 maart 2022

Norwegian Cruise Line benoemt popster Katy Perry tot doopmoeder Norwegian Prima

Norwegian Cruise Line kondigde donderdag aan dat de wereldberoemde artiest en “American Idol” jurylid Katy Perry de doopmoeder wordt van het nieuwste schip van de rederij. Norwegian Prima debuteert in augustus 2022 en wordt het eerste cruiseschip dat in de IJslandse hoofdstad wordt gedoopt. Als doopmoeder vervult de zangeres de maritieme traditie van het zegenen en officieel benoemen van Norwegian Prima – de eerste van zes schepen in de Prima Klasse. Daarnaast treedt Perry ook op tijdens de naamceremonie voordat Norwegian Prima start aan haar inaugurele reizen vanuit Reykjavík, IJsland, waarbij het schip ook in Amsterdam en Zeebrugge aanmeert.

Eeuwenoude traditie
Het benoemen van de doopmoeder van een schip is een vitaal en eeuwenoud element van elke scheepslancering. Dit is een aangelegenheid waarbij de geselecteerde ‘godmother’ een ceremoniële breek van een champagnefles op de boeg van het schip uitvoert om het schip en haar opvarenden geluk te wensen. Op 27 augustus 2022, is het de eer aan Katy Perry om Norwegian Prima officieel te verwelkomen tijdens een grootse viering.

“We zijn enorm verheugd om Katy Perry, een one-of-a-kind artiest en wereldwijde sensatie, te verwelkomen als doopmoeder van Norwegian Prima”, zegt Harry Sommer, Norwegian Cruise Line President en Chief Executive Officer. “We zijn zo ongelooflijk trots dat ze vanaf nu deel uitmaakt van de NCL-familie en kijken ernaar uit om ons prachtige, innovatieve schip met haar te lanceren in augustus.”

“Mijn favoriete manier van vakantie vieren met mijn gezin is op het water. Iedere ochtend als je wakker wordt, sta je weer versteld van de adembenemende nieuwe uitzichten,” vertelt Katy Perry. “Ik vind het geweldig dat ik het schip mag dopen met mijn positieve energie en ik ben laaiend enthousiast dat dit prachtige, high-end, innovatieve schip de zeeën zal bevaren en once-in-a-lifetime vakanties gaat bieden aan oneindig veel gezinnen.”

Service en design
Norwegian Prima is het meest gevraagde schip dat NCL ooit heeft gelanceerd. Highlights aan boord zijn o.a. Ocean Boulevard, waar de infinity pools en Oceanwalk glazen bruggen zorgen voor een mooi uitzicht op de oceaan en de bestemming, de luxe internationale cuisine bij Indulge, NCL’s eerste openlucht markthal en The Concourse, een outdoor beeldentuin met “Instagrammable” sculpturen gemaakt door de beroemde kunstenaars David Harber en Alexander Krivosheiw.

Ontworpen door de architecten van Piero Lissoni, bestaat het vernieuwde luxueuze suitecomplex van het schip – The Haven By Norwegian – uit 107 staterooms verspreid over acht dekken. Het concept is compleet uitgerust met een infinity pool die uitkijkt over het kielzog van het schip en een nieuwe buitenspa inclusief sauna en een koude kamer met glazen wanden. Onlangs onthulde NCL het blijvende culinaire en drankaanbod op Norwegian Prima en Viva. Hiertoe behoren onder andere de eerste duurzaam georiënteerde lounge van NCL, The Metropolitan en het luxueuze mediterrane visrestaurant Palomar.

Vanaf de lancering in augustus 2022, biedt Norwegian Prima reizen aan naar Noord-Europa vanuit Southampton, Engeland, Amsterdam, en Reykjavík, IJsland. Afvaarten naar Bermuda vanuit New York City gaan op 6 oktober van start, gevolgd door de Caribische routes vanuit Galveston, Texas en Miami beginnend vanaf 27 oktober.

 

Cruise met Norwegian Gem vanuit Boston – 7 nachten


Schip: Norwegian Gem
Route: Boston / Royal Naval Dockyard / Royal Naval Dockyard / Royal Naval Dockyard / Bar Harbor / Boston
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,026

Cruise met Pride of America vanuit Honolulu – 7 nachten


Schip: Pride of America
Route: Honolulu / Kahului / Kahului / Hilo / Kona / Nawiliwili / Nawiliwili / Honolulu
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 2,005

Cruise met Norwegian Encore vanuit Seattle – 7 nachten


Schip: Norwegian Encore
Route: Seattle / Juneau / Skagway / Glacier Bay / Ketchikan / Victoria / Seattle
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,539

Cruise met Norwegian Breakaway vanuit New York – 7 nachten


Schip: Norwegian Breakaway
Route: New York / Newport / Portland / Bar Harbor / St John‘s / Halifax / New York
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,195

Cruise met Norwegian Getaway vanuit Athene (Piraeus) – 7 nachten


Schip: Norwegian Getaway
Route: Athene (Piraeus) / Heraklion / Rhodos / Mykonos / Istanbul / Kusadasi / Santorini / Athene (Piraeus)
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,147

Cruise met Norwegian Joy vanuit New York – 5 nachten


Schip: Norwegian Joy
Route: New York / Kings Wharf / Kings Wharf / New York
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 1,120

Cruise met Norwegian Jade vanuit Boston – 7 nachten


Schip: Norwegian Jade
Route: Boston / Halifax / Sydney / Charlottetown / Corner Brook / Boston
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,317

Cruise met Norwegian Sky vanuit Miami – 5 nachten


Schip: Norwegian Sky
Route: Miami / Key West / Cozumel / Great Stirrup Cay / Miami
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 814