29 juli 2022

Norwegian Cruise Line neemt Norwegian Prima in ontvangst

Norwegian Cruise Line heeft vrijdag haar nieuwste cruiseschip, Norwegian Prima, officieel verwelkomd in haar vloot. Het eerste schip in Prima-klasse werd door scheepsbouwer Fincantieri overhandigd op de scheepswerf van Marghera nabij Venetie. Tot en met 2027 worden nog 5 schepen in deze klasse gebouwd.

Bij de overdracht waren o.a. Frank del Rio, president en CEO van moedermaatschappij Norwegian Cruise Line Holdings, Harry Sommer, president en CEO van Norwegian Cruise Line, Luigi Matarazzo, algemeen directeur van Fincantieri evenals andere leidinggevenden van Norwegian en Fincantieri aanwezig. Na de overhandiging vond de traditionele vlaggenuitwisselingsceremonie plaats.

 

Norwegian Prima is 294 meter lang, heeft een brutotonnage van 142.500 bruto en een capaciteit van 3.100 passagiers. Ze beschikt over grote open ruimtes en een verscheidenheid aan nieuwe voorzieningen voor de rederij. Volgens Norwegian is het het ruimste nieuwe cruiseschip in de hedendaagse categorie en biedt het de meeste buitendekruimte en uitgebreide accommodaties van elke nieuwbouwschip.

Hoogtepunten van het schip zijn o.a. de eerste foodhall in de buitenlucht van het merk, de Indulge Food Hall, het grootste en eerste racecircuit met drie niveaus op zee, de Prima Speedway, evenals The Drop, ‘s werelds eerste droge glijbaan met vrije val die een glij-ervaring van 10 verdiepingen biedt en meer G-krachten bereikt dan een versnellende F1-raceauto.

 

Andere opvallende faciliteiten aan boord zijn de Ocean Boulevard, die zich uitstrekt over het hele dek, waar passagiers buien kunnen dineren, Infinity Beach, met twee prachtige overloopzwembaden en Oceanwalk met twee glazen bruggen. Norwegian Prima is ook een oase voor kunstliefhebbers met o.a. The Concourse, de eerste beeldentuin op zee met zes kunstwerken die zijn gemaakt door de internationale metaalkunstenaar Alexander Krivosheiw en een kunstmuur ontworpen door David Harber.

 

De Norwegian Prima maakt komende maand augustus haar debuut. Ze wordt het eerste grote cruiseschip dat in IJsland wordt gedoopt. Op 27 augustus 2022 begint ze aan haar achtdaagse inaugurele reis vanuit de IJslandse hoofdstad Reykjavik naar Amsterdam.  Popster Katy Perry zal fungeren als doopmoeder van de Norwegian Prima. Ze zal tevens tijdens de doopceremonie optreden. 

Na haar maiden voyage vaart Norwegian Prima een reeks van 8-daagse reizen vanuit Amsterdam en Kopenhagen. Het biedt passagiers de mogelijkheid om Noord-Europa en de Noorse fjorden te verkennen. Ze zal dan vanaf 10 oktober 2022 op Bermuda varen; Caribische routes vanaf 15 oktober 2022; en West-Caribische reizen van 11 december 2022 tot 19 maart 2023, alvorens terug te keren naar Bermuda van 28 maart tot 7 mei 2023. Daarna biedt ze cruises aan naar Noord-Europa van 14 mei tot 17 september 2023.

 

Cruise met Norwegian Gem vanuit Boston – 7 nachten


Schip: Norwegian Gem
Route: Boston / Royal Naval Dockyard / Royal Naval Dockyard / Royal Naval Dockyard / Bar Harbor / Boston
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,026

Cruise met Pride of America vanuit Honolulu – 7 nachten


Schip: Pride of America
Route: Honolulu / Kahului / Kahului / Hilo / Kona / Nawiliwili / Nawiliwili / Honolulu
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 2,005

Cruise met Norwegian Encore vanuit Seattle – 7 nachten


Schip: Norwegian Encore
Route: Seattle / Juneau / Skagway / Glacier Bay / Ketchikan / Victoria / Seattle
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,539

Cruise met Norwegian Breakaway vanuit New York – 7 nachten


Schip: Norwegian Breakaway
Route: New York / Newport / Portland / Bar Harbor / St John‘s / Halifax / New York
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,195

Cruise met Norwegian Getaway vanuit Athene (Piraeus) – 7 nachten


Schip: Norwegian Getaway
Route: Athene (Piraeus) / Heraklion / Rhodos / Mykonos / Istanbul / Kusadasi / Santorini / Athene (Piraeus)
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,147

Cruise met Norwegian Joy vanuit New York – 5 nachten


Schip: Norwegian Joy
Route: New York / Kings Wharf / Kings Wharf / New York
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 1,120

Cruise met Norwegian Jade vanuit Boston – 7 nachten


Schip: Norwegian Jade
Route: Boston / Halifax / Sydney / Charlottetown / Corner Brook / Boston
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,317

Cruise met Norwegian Sky vanuit Miami – 5 nachten


Schip: Norwegian Sky
Route: Miami / Key West / Cozumel / Great Stirrup Cay / Miami
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 814