28 augustus 2022

Norwegian Prima in Reykjavík gedoopt door Kate Perry

Norwegian Cruise Line heeft zaterdag haar nieuwste schip Norwegian Prima gedoopt. Het schreef geschiedenis omdat het het eerste grote cruiseschip is dat werd gedoopt in de hoofdstad van IJsland, Reykjavík. 2.500 gasten waren getuige van de doop van de eerste van 6 schepen in de Prima-klasse door doopmoeder Kate Perry.

“Met haar verbluffende ontwerp en unieke aanbod is Norwegian Prima een klasse apart”, zegt Frank Del Rio, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. “Als het meest ruime nieuwe cruiseschip in de branche met unieke Prima-voorzieningen, zet ze NCL’s erfenis van primeurs in de sector voort. We wilden Norwegian Prima lanceren op een locatie die net zo speciaal en uniek is als zij, en het opvallende landschap van Reykjavik is de perfecte setting voor zo’n mijlpaal. We zijn zeer blij dat de Reykjavik-gemeenschap ons met open armen heeft ontvangen.”

Met een lengte van 294 meter, een brutotonnage van 143.535 en een capaciteit van 3.100 gasten bij dubbele bezetting biedt Norwegian Prima het hoogste percentage bemanningsleden t.o.v. passagiers en zeer veel ruimte. Ze beschikt ook over de grootste verscheidenheid aan suite-categorieën die op zee beschikbaar zijn, evenals een opnieuw ontworpen The Haven by Norwegian, NCL’s ultra-premium keycard die toegang geeft tot het schip-in-een-schip-concept.

De voorzieningen aan boord zijn talrijk, waaronder de snelste glijbanen op zee – The Rush en The Drop -, de Prima Speedway, het eerste racecircuit met drie verdiepingen op zee, Ocean Boulevard, de 4.000 vierkante meter lange promenade, The Concourse, met een beeldentuin in de buitenlucht van meerdere miljoenen dollars en diverse (infinity) zwembaden.

“We hebben een aantal jaren reikhalzend uitgekeken naar en voorbereid op dit speciale evenement, dus we zijn verheugd om te beginnen aan het volgende hoofdstuk van NCL met Norwegian Prima”, aldus Harry Sommer, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line. “Het was een genoegen om onze visie tot leven te zien komen met deze historische doopceremonie, die de toon zet voor de ongeëvenaarde vakanties waar gasten nog jaren van zullen genieten. We zijn onze teamleden en partners over de hele wereld, die bij de totstandkoming van de Norwegian Prima zijn betrokken, zo dankbaar”.

Gasten bij de doopceremonie werden getrakteerd op een optreden van de populaire IJslandse groep Daði og Gagnamagnið (o.a. bekend van het Eurovisie Songfestival van 2021). Daarna betrad Norwegian Prima’s meter, Katy Perry, het hoofdpodium van het theater om het schip officieel te dopen met het laten breken van een champagnefles tegen de romp van het schip. Aansluitend werden de aanwezigen getrakteerd op een optreden van de zangeres. Ze zong o.a. haar hits ‘California Gurls’, ‘Teenage Dream’, ‘Roar’ en ‘Firework’.

 

“Het was zo leuk om wat feeënstof over Norwegian Prima te strooien en haar op weg te sturen om de volle zee te bevaren”, zei Katy Perry. “Ik waardeer altijd een familievakantie en een once-in-a-lifetime ervaring, dus ik was blij om alle passagiers een gelukkige reis te wensen!”

Norwegian Prima vertrekt vanaf 3 september 2022 voor inaugurele reizen naar Noord-Europa vanuit Nederland (Amsterdam), Denemarken en Engeland, voordat ze naar de Verenigde Staten gaat. Ze zal vervolgens cruises maken naar het Caribisch gebied vanuit New York City, Galveston, Texas en Miami in oktober en november. Daarna trekt ze naar haar thuishaven Port Canaveral, Florida, en Galveston, Texas voor het cruiseseizoen 2023 en 2024.

 

Cruise met Norwegian Bliss vanuit Seattle – 7 nachten


Schip: Norwegian Bliss
Route: Seattle / Sitka / Juneau / Endicott Arm & Dawes Glacier / Icy Strait Point / Ketchikan / Victoria / Seattle
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,332

Cruise met Pride of America vanuit Honolulu – 7 nachten


Schip: Pride of America
Route: Honolulu / Kahului / Kahului / Hilo / Kona / Nawiliwili / Nawiliwili / Honolulu
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 2,005

Cruise met Norwegian Encore vanuit Seattle – 7 nachten


Schip: Norwegian Encore
Route: Seattle / Juneau / Skagway / Glacier Bay / Ketchikan / Victoria / Seattle
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,636

Cruise met Norwegian Breakaway vanuit New York – 7 nachten


Schip: Norwegian Breakaway
Route: New York / Newport / Portland / Bar Harbor / St John‘s / Halifax / New York
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,136

Cruise met Norwegian Getaway vanuit Athene (Piraeus) – 7 nachten


Schip: Norwegian Getaway
Route: Athene (Piraeus) / Heraklion / Rhodos / Mykonos / Istanbul / Kusadasi / Santorini / Athene (Piraeus)
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,147

Cruise met Norwegian Joy vanuit New York – 5 nachten


Schip: Norwegian Joy
Route: New York / Kings Wharf / Kings Wharf / New York
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 1,120

Cruise met Norwegian Jade vanuit Boston – 7 nachten


Schip: Norwegian Jade
Route: Boston / Halifax / Sydney / Charlottetown / Corner Brook / Boston
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,317

Cruise met Norwegian Sky vanuit Miami – 5 nachten


Schip: Norwegian Sky
Route: Miami / Key West / Cozumel / Great Stirrup Cay / Miami
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 782

Cruise met Norwegian Gem vanuit Boston – 7 nachten


Schip: Norwegian Gem
Route: Boston / Charlottetown / Sydney / Halifax / Portland / Bar Harbor / Boston
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 829