29 januari 2020

Ontscheping Westerdam verplaatst van Shanghai naar Yokohama

Naar aanleiding van de reiswaarschuwing voor China van de U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) maandag met betrekking tot de uitbraak van het coronavirus heeft Holland America Line besloten om de ontscheping van de Westerdam op zaterdag 15 februari 2020 te verplaatsen van Shanghai in China naar Yokohama (Tokyo) in Japan.

Het is het einde van een 15-daagse cruise naar Taiwan en Japan die zaterdag 1 februari 2020 start vanuit Hong Kong (China). Zowel de Kai Tak Cruise Terminal als de Hong Kong International Airport zijn naar eigen zeggen normaal in bedrijf. Hong Kong heeft een standaard niveau 1 waarschuwing van de U.S. CDC. Gasten die via Holland America Line hun terugvlucht hebben geboekt worden door de rederij omgeboekt.

Holland America Line laat in een statement op haar website weten dat hoewel de risico’s voor o.a. de gasten en bemanning zeer laag zijn het de situatie omtrent het coronavirus op de voet volgt:

“Onze medische experts werken nauw samen met de U.S. Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om aanbevolen screening-, preventie- en controlemaatregelen voor onze schepen te implementeren. Dit omvat onder meer het weigeren van inscheping van personen die onlangs het epicentrum van de ziekte in de provincie Hubei, China hebben bezocht; gezondheidsscreening, inclusief temperatuurcontroles, voor personen uit de getroffen regio; en standaard pre-boarding gezondheidsrapportage voor alle gasten. Bovendien zullen gasten die onze medische centra aan boord bezoeken voor aandoeningen aan de luchtwegen worden onderzocht op coronavirus. Robuuste milieu-desinfectie aan boord zal worden uitgevoerd in aanvulling op onze reguliere strikte reinigings- en sanitaire protocollen”.

17 nachten met de Rotterdam


Ontdek het verrassende Qaqortoq
Rederij: Holland America Line

 

Meer info

Schip: Rotterdam
Vertrekpoort: Boston
Reisduur: 17 nachten
Normale prijs vanaf: 5454.00
Korting: 43 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 3,109

9 nachten met de Nieuw Statendam


Geniet van het memorabele Stavanger met Holland America Line
Rederij: Holland America Line

 

Meer info

Schip: Nieuw Statendam
Vertrekpoort: Kopenhagen
Reisduur: 9 nachten
Normale prijs vanaf: 1841.00
Korting: 24 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 1,399

10 nachten met de Nieuw Statendam


Cruise naar Kopenhagen via Stockholm
Rederij: Holland America Line

 

Meer info

Schip: Nieuw Statendam
Vertrekpoort: Kopenhagen
Reisduur: 10 nachten
Normale prijs vanaf: 2178.00
Korting: 22 %
Speciale 123cruisetips.nl prijs:

€ 1,699