22 juni 2022

Oude Rolls Royce van Carnival Ecstasy krijgt nieuw thuis op Carnival Celebration

Al drie decennia vaart een antieke Rolls Royce op volle zee mee aan boord van Carnival Ecstasy. Nu zal het bekende automobiel zijn reizen voortzetten op het volgende nieuwe schip van Carnival Cruise Line, de Carnival Celebration.

De oldtimer, een Rolls Royce Saloon uit 1934, werd afgelopen donderdag voorzichtig uit Carnival Ecstasy gehaald terwijl het schip in Mobile (Alabama, Amerika) aangemeerd lag. Het wordt zorgvuldig verscheept naar de Meyer Turku-scheepswerf in Finland, waar Carnival Celebration in aanbouw is.

 

 

Nieuwe locatie

De auto die duizenden carnavalsgasten hebben bewonderd en foto’s van hebben gemaakt door de jaren heen, zal binnenkort een nieuw thuis vinden naast The Gateway, een tweedekszone aan boord van Carnival Celebration.

De Gateway-zone omvat The Golden Jubilee, een bar-locatie die de evolutie van schepen van Carnival in de afgelopen 50 jaar belicht. De bar zal memorabilia en originele stukken van verschillende eerdere schepen van Carnival bevatten en dus zal de Rolls Royce bijdragen aan de nostalgie.

De ontwerper van Carnival Ecstasy doorzocht het hele Verenigd Koninkrijk om de perfecte auto te vinden voor de ruimte buiten het Rolls Royce Café van het schip. Het werd gekocht van een kleine antieke autohandelaar in de heuvels van Noord-Wales. Carnival Ecstasy beëindigt haar laatste vaarseizoen en gaat in oktober met pensioen.

Carnival Celebration, het tweede door Liquefied Natural Gas (LNG) aangedreven schip van Carnival Cruise Line, zal begin november in gebruik worden genomen met een 14-daagse trans-Atlantische reis van Londen (Southampton) naar de thuishaven PortMiami.