12 mei 2023

Princess Cruises onthult naam tweede Sphere-klasse schip: Star Princess

Princess Cruises heeft vrijdag de naam onthuld van haar tweede Sphere klasse cruiseschip: Star Princess. Het zusterschip van de Sun Princess zal haar inaugurele seizoen doorbrengen in de Middellandse Zee wanneer ze in augustus 2025 debuteert.

Star Princess is momenteel in aanbouw op de Fincantieri-scheepswerf in Italië. Het voegt zich bij Sun Princess als het grootste schip ooit gebouwd voor Princess met een gewicht van 175.500 brutoton en een capaciteit van 4.300 passagiers. Het nieuwe schip, dat 20% groter is dan alle bestaande schepen in de vloot, is gebouwd op een platform dat uniek is voor Princess met een ontwerp dat meer naar buiten toe is gericht.

Naast bekende Princess voorzieningen zal de Star Princess ook enkele noviteiten bevatten waaronder:

    • The Dome, een transformerende entertainment locatie dat is geïnspireerd op de terrassen van Santorini;
    • een nieuwe Piazza met glazen bol;
    • Princess Arena, een configureerbaar, technologisch geavanceerd hoofdtheater voor diverse innovatieve entertainmentconcepten;
    • Een eetzaal aan de achterzijde van het schip met uitzicht op het kielzog.

 

Dit tweede Sphere klasse-schip biedt ook een verscheidenheid aan nieuwe eet- en drinkgelegenheden, een uitgebreide casino, een Lotus Spa van twee verdiepingen en entertainment zoals Cirque Éloize. Passagiers hebben de keuze uit talrijke accommodaties, waaronder de nieuwe Reserve en Signature Collections. De gepersonaliseerde Princess Medallion-service zal ook op de Star Princess worden aangeboden.

 

Het nieuwe schip wordt het tweede schip in de Princess-vloot dat wordt aangedreven door LNG-brandstoftechnologie en wordt ook gebouwd met de meest geavanceerde duurzame innovaties die beschikbaar zijn.

Star Princess debuteert op 4 augustus 2025 met een 9-daagse inaugurele reis vanuit Rome (Civitavecchia) met Corfu, Kotor, Mykonos, Santorini en Napels als bestemmingen. Daarna volgen een verscheidenheid aan 9- en 10-daagse cruises vanuit Rome, Athene en Triëst (Venetië).  De eerste Star Princess-cruises gaan op 1 juni 2023 in de verkoop.

De naam Star Princess is niet nieuw voor Princess. Het eerste Star Princess-schip van de rederij werd voor het eerst gelanceerd in 1988 als Sitmar Fair Majesty. Met de fusie van Sitmar Cruises tot Princess trad ze in 1989 in dienst als Star Princess en werd ze gedoopt door de actrice Audrey Hepburn. De tweede Star Princess werd gelanceerd in 2002, als het derde Grand-klasse-schip dat een belangrijke rol speelde in de evolutie van het merk met populaire voorzieningen zoals Anytime Dining, destijds het enige dinerprogramma in de branche dat passagiers de vrijheid gaf om te dineren waar, wanneer en met wie ze willen.

Meer details over Star Princess, waaronder de restaurants, het entertainment, de voorzieningen aan boord en toekomstige reisroutes, zullen in de komende maanden bekend worden gemaakt.

 

Cruise met Sun Princess vanuit Barcelona – 7 nachten


Schip: Sun Princess
Route: Barcelona / Gibraltar / Marseille / Genua / Florence / Civitavechhia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,214