16 september 2022

Princess Cruises onthult nieuwe Sun Princess

Princess Cruises onthulde de nieuwe Sun Princess, een LNG schip dat in 2024 aan de vloot toegevoegd zal worden.

“Sun Princess is een nieuw en op maat gemaakt schip, ontworpen om tegelijkertijd het Princess-erfgoed te omarmen en moedig de toekomst in te gaan met iconische, elegante en pure lijnen die uniek zijn voor ons merk”, aldus John Padgett, president van Princess Cruises.

Het schip van 175.500 ton, momenteel in aanbouw op een Fincantieri-werf en gepland voor begin 2024, is het grootste Princess-schip dat ooit is gebouwd en omarmt het Italiaanse erfgoed door een Piazza en The Dome, een hypermoderne entertainmentruimte geïnspireerd op de terrassen van Santorini. Sun Princess zal ook het Princess Medallion aan boord hebben.

 

Het duurzame schip voor 4.300 gasten zal beschikken over innovatieve uitgaansgelegenheden, restaurants met meerdere verdiepingen en accommodaties op elk niveau, terwijl het trouw blijft aan de strakke lijnen en ontwerpesthetiek, geïnspireerd op het Seawitch-pictogram en gepopulariseerd in de originele “Love Boat” tv-serie. De rederij kiest er bewust voor om de naam Sun Princess terug te laten keren in de vloot. De vorige Sun Princess (1995) werd in september 2020 verkocht.

De rederij kondigde ook aan dat Sun Princess een eerste lente/zomerseizoen in de Middellandse Zee zal varen, gevolgd door reizen naar de West- en Oost-Caribische eilanden vanuit Port Everglades, in de herfst van 2024.

Het Piazza van het schip beslaat drie verdiepingen en vormt een iconisch architectonisch kenmerk dat gasten een naar buiten gerichte ruimte biedt met comfortabele stoelen om van het uitzicht op de oceaan te genieten. In het midden van de Piazza staat een indrukwekkend LED-scherm, dat kan worden verplaatst en geconfigureerd om live entertainmentprogramma’s te bieden. Grenzend aan het Piazza Atrium komt een nieuwe coffeeshop, Coffee Currents, Bellini’s Cocktail Bar, samen met Princess-favorieten zoals Crooners Bar en Alfredo’s Pizzeria.

Met in totaal 2.157 passagiershutten, waaronder 50 suites en 100 onderling verbonden kamers, beschikt de Sun Princess met 21 dekken over meer balkonruimte ooit.

Signature Collection en Reserve Collection Suites

Ook exclusief op Sun Princess wordt een nieuw niveau van suite-accommodaties gelanceerd, de Signature Collection. Naast de eersteklas voorzieningen in de passagiershut bieden de Signature Collection-suites toegang tot het Signature Restaurant, de Signature Lounge en het Signature Sun Deck, een privégedeelte van de Sanctuary.

 

Met Sun Princess zullen de huidige Club Class-accommodaties aan boord van andere schepen in de vloot nu Reserve Collection heten, de best gelegen minisuite-passagiershutten. Binnen de Reserve Collection zullen Cabana-kamers van de Reserve Collection zijn, passagiershutten in resortstijl met een balkon en een privécabana, een extra grote loungeruimte in de buitenlucht. Bij deze premium accommodaties is ook toegang tot het Reserve Collection Restaurant inbegrepen.

Cruise met Sun Princess vanuit Barcelona – 7 nachten


Schip: Sun Princess
Route: Barcelona / Gibraltar / Marseille / Genua / Florence / Civitavechhia
Reisduur: 7 dagen
vanaf:

€ 1,214